Google+
Home » Invatamant » Fetele deștepte ale Bârladului

Fetele deștepte ale Bârladului

de Mihaela NICULESCU

Munca este singura cheie a succesului la învățătură. Prin trudă și seriozitate, cinci eleve bârlădene absolvente ale clasei a XII-a, promoția 2018, au reușit să obțină titlul de șef de promoție. Ca și anul trecut, coincidență sau nu, cei mai buni absolvenți ai clasei a XII-a din liceele bârlădene au fost fete, majoritatea provenind din mediul rural. Le-am prezentat pe fiecare în parte în edițiile trecute ale ziarului, iar astăzi le readucem în atenția publică, în același ”buchet”. Pentru că merită!

Irina Demetra Șușnea, elevă la profilul matematică – informatică din cadrul Colegiului “Gheorghe Roșca Codreanu”, a obținut media generală a celor patru ani 9.95. Merituoasa elevă, care a și câștigat anul acesta o mențiune la Olimpiada Națională de Limbă Rusă, este decisă să devină medic și fără îndoială va avea o carieră strălucită, grație seriozității cu care s-a aplecat asupra studiului.

Cu aceeași medie generală, 9.95, a reușit să încheie cei patru ani de studiu la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, ca șefă de promoție, și Nicoleta Pavel. Pasionată de limba română și de limbile străine s-a înscris la liceu la profilul filologie. Cu solide cunoștințe de limbă și literatură română, va păși cu dreptul în toamnă, ca studentă a Facultății de Drept din Cluj.

Tot munca i-a adus și Alinei Crăciun titlul de șefă de promoție la Liceul Tehnic „Petru Rareș” din Bârlad. Cu media generală 9.70, Alina, o adolescentă din satul Pleșa, județul Galați, se înscrie în rândul celor mai buni absolvenți ai claselor a XII-a din oraș. A dorit să vină la Bârlad să facă liceul și a locuit la bunici, dar a învățat temeinic și a reușit să fie prima din liceul ei. A obținut diplomă de lucrător în gastronomie, dar nu vrea să se oprească aici. Visul ei este să devină traducător, așa că se va înscrie la Facultatea de Litere din Galați, profilul engleză – franceză.

Șefa de promoție a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” a obținut media generală 9.59. Cristina Stavăr este tot din mediul rural, din Băcani și se mândrește cu locul în care s-a născut. A ales să se înscrie la profilul muzică a Liceului Pedagogic, dar un an mai târziu s-a transferat la o clasă de educatori – învățători. A avut fler, pentru că în ultimii trei ani de liceu a fost premiată la fiecare olimpiadă națională de psihologie. Pentru că s-a clasat a doua pe țară în rândul elevilor de clasa a XII-a, Alina va fi admisă din oficiu la Facultatea de Psihologie din București, pentru care a optat.

Cea de-a cincea șefă de promoție din Bârlad este tot o tânără din comuna Băcani. Ramona Bălan le-a demonstrat colegilor ei de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” că nu contează locul de unde vii, ci cât studiezi. Ramona a terminat liceul cu media generală 9.22, la profilul economic. Ea va merge pe același drum, fiind hotărâtă să urmeze Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: