Google+
Home » Administratie » Târg de jucării în Parcul Copou, de Ziua Copilului

Târg de jucării în Parcul Copou, de Ziua Copilului

Ziua Copilului va fi marcată într-un mod deosebit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, prin organizarea unui târg de jucării, în cadrul căruia elevi de la toate școlile din municipiul reședință vor putea vinde, cumpăra sau dona jucării și rechizite școlare. Târgul se va desfășura în Parcul Copou, iar jucăriile și rechizitele donate vor ajunge la o grădiniță nou construită, din comuna Dodești.

La eveniment sunt asteptați să participe aproximativ 1.500 de elevi, în special preșcolari și elevi de ciclu gimnazial. Activitatea este structurată pe trei segmente, respectiv târgul propriu-zis, spectacol și partea de joc a copiilor. Invitația este adresată tuturor copiilor, care să vină la Târgul de Jucării, să vândă, să cumpere, să doneze, să cânte și să se distreze.

”În acest an, cei care vor fi destinatarii acestor produse vor fi copiii din comuna Dodești. Pe lângă standul de donații, vor fi și standuri pentru toți copiii din municipiul Vaslui. Va fi o atmosferă frumoasă, cu spectacole de improvizații, de păpuși. Vom beneficia de aportul a peste 150 de voluntari liceeni din Vaslui și a peste 1.500 de elevi din oraș”, ne-a declarat directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Lucian Onciu.

Conducerea CJPC Vaslui a decis să direcționeze donațiile copiilor de la grădinița din Dodești deoarece aici este una dintre puținele comunități rurale unde natalitatea este în creștere. Pe lângă jucării, micuții din Dodești ar avea nevoie și de cărți de povești, caiete, creioane colorate și alte materiale specifice muncii la clasă. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: