Home / Sanatate / Vinovați pentru izbucnirea focarului de toxiinfecție alimentară sunt preparatorii cașului de la ferma din Banca

Vinovați pentru izbucnirea focarului de toxiinfecție alimentară sunt preparatorii cașului de la ferma din Banca

de Mihaela NICULESCU

Este oficial. Cei doi operatori ai fermei de produse lactate din satul Ghermănești, comuna Banca, sunt vinovați pentru izbucnirea focarului de toxiinfecție alimentară în rândul unor consumatori care au cumpărat pe 19 mai caș din piața “Sfântul Ilie’’ din Bârlad.

În urma analizelor de sânge recoltate de DSP de la personalul fermei a fost evidențiată prezența stafilococului auriu în exudatul nazal de la cei doi operatori, precum și în amprenta palmară și tifonul în care cașul era pus la scurs.

Cu câteva zile înainte, DSVSA descoperise în urma analizelor din lapte și probe de caș, prezența aceluiași stafilococ auriu. În urma anchetei  începute de DSP pe 21 mai s-a stabilit clar că vectorii de transmitere a stafilococului au fost cei doi operatori care preparau cașul.

“DSP a recoltat de la producătorii de caș două probe din materii fecale, două probe de exudat nazal, două probe de exudat faringian, două probe de spălături mâini, patru probe de teste de sanitație, o probă la apă. Pentru a evita apariția unui nou episod de atentat la sănătatea publică inspectorii DSP au luat următoarele măsuri: cei doi operatori au fost notificați să se prezinte la medicul de familie pentru aplicarea tratamentului, conform antibiogramei, urmând ca după terminarea tratamentului să se verifice starea de purtător de stafilococ în laboratorul DSP Vaslui. De asemenea reluarea activității de producere și comercializare a produselor lactate se va realiza numai după confirmarea faptului că cei doi nu mai sunt purtători de stafilococ auriu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea DSP Vaslui.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost unul ...

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii sunt, ...

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: