Google+
Home » Administratie » Ziua Mondială a Mediului, marcată la Vaslui

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Vaslui

Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui sărbătorește Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic de informare publică și de acțiune pentru mediu, prin activități educative cu elevii din școlile și grădinițele din județul Vaslui. Acestea au început deja, pe 23 mai și vor dura până pe 5 iunie. Scopul este încurajarea și conștientizarea vasluienilor privind necesitatea protejării mediului pentru generațiile viitoare și gestionării responsabile a resurselor naturale ale planetei.

Tema Zilei Mondiale a Mediului pentru anul 2018 este Beat Plastic Pollution (Combaterea poluării cu plastic). Se dorește ca guvernele, industria și comunitățile să se unească și să adopte alternative durabile ale plasticului și să reducă producția și utilizarea excesivă a plasticului de unică folosință care poluează mediul înconjurător și afectează sănătatea oamenilor.

“Tema ne invită să analizăm modul în care putem face schimbări în viața noastră de zi cu zi pentru a reduce poluarea cu materiale plastice și să conștientizăm această problemă ecologică. În timp ce plasticul are multe utilizări valoroase, populația s-a îndreptat mai mult asupra folosirii plasticului de unică folosință, generând consecințe grave asupra mediului”, a declarat Mădălina Nistor, director executiv al APM Vaslui.

Producerea, utilizarea și poluarea cu plastic produce mai multe efecte nedorite. De exemplu nu mai puțin de 17 milioane de barili de petrol sunt folosiți pentru producția de plastic într-un an. În fiecare an se folosesc 500 de miliarde de pungi de plastic, iar 50% din plasticul pe care îl folosim este de unică folosință. Cumpărăm 1 milion de sticle de plastic la fiecare minut, astfel că plasticul reprezintă 10% din totalul deșeurilor generate. În fiecare an, cel puțin 13 milioane de tone de plastic ajung în oceane. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: