Google+
Home » Invatamant » Amina Mădălina Mardare, șef de promoție la “Procopiu”, lucra vara ca să aibă cu ce să-și plătească cazarea la internat

Amina Mădălina Mardare, șef de promoție la “Procopiu”, lucra vara ca să aibă cu ce să-și plătească cazarea la internat

Crescută doar de bunici, Amina , șefa de promoție de anul acesta a Liceului Ștefan Procopiu Vaslui, nu numai că a învățat foarte bine, dar a și lucrat în fiecare vacanță de vară ca să-și asigure un venit.

Județul Vaslui se poate mândri cu copii care nu stau pe roze acasă, dar sunt premianți și mai și muncesc în vacanțe pentru a se întreține. Este și cazul Mădălinei Amina Mardare, șefa de promoție a Liceului Ștefan Procopiu Vaslui.

“Este fantastică are o putere și o dăruire… . E impecabilă. Cred că faptul că a încercat să-și depășească condiția a motivat-o cel mai mult. Este un copil minunat, pe cât de firavă este, pe atât de puternică. Este din Oșești se duce aproape în fiecare week-end acasă. Se duce cu mare drag acasă. Este harnică, cu inițiativă, iar dacă este ceva de rezolvat Amina rezolvă orice. Are un suflet fantastic, deschide orice ușă. E muncitoare, în fiecare vară a fost și a lucrat ca să-și asigure un venit. Cred că și-a plătit primele două luni de cazare la internat când a venit la școală. Bunicii au întreținut-o. I-a murit bunicul anul trecut și a suferit enorm. A rămas bunica la țară. Cred că ajută și mama, dar este plecată undeva în Bacău, nu știu exact. Problemele astea familiale cred că au determinat-o pe ea să fie mai bună și să vrea mai mult”, ne-a declarat diriginta elevei, Doina Mazga, profesoară de geografie.

Amina a terminat liceul cu media 9,88

După bacalaureat vreau să mă pregătesc pentru facultate, ori geografie ori geologie. Vreau să devin inginer. Geografia m-a ajutat foarte mult. Îmi plac dansurile populare, ne-a spus Amina.

Timpul liber a fost pentru ea, de multe ori, un lux și a încercat să-l fructifice la maximum. Îi place foarte mult quiling-ul, o tehnică prin care se răsucesc și se rulează fâșii din hârtie colorată pentru realizarea unor modele decorative deosebite. (Cristian DIMA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: