Google+
Home » Invatamant » Concert de muzică clasică românească, susținut de elevii Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” din Bârlad, dedicat Centenarului Unirii

Concert de muzică clasică românească, susținut de elevii Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” din Bârlad, dedicat Centenarului Unirii

de Mihaela NICULESCU

Elevii Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” din Bârlad au susținut un concert de înaltă ținută miercuri, 30 mai, în foaierul Teatrului „Victor Ion Popa”. Concertul a fost dedicat Zilei Internaționale a Copilului dar și Centenarului Marii Uniri. Publicul a putut asculta, timp de o oră și jumătate, corul școlii, dar și soliști la vioară, pian, flaut și clarinet, acompaniați de orchestra școlii.

Concertul a cuprins numai piese românești, ale unor autori consacrați ai muzicii clasice, printre care Ciprian Porumbescu, Tiberiu Brădiceanu, Sabin Păutza, Karl Filtsh, Liviu Comes, Paul Constantinescu, Petre Elinescu sau Grigoraș Dinicu.

Surpriza evenimentului e muzical a constat în duetul la flaut, susținut de profesoara Camelia Andrei și talentatul său elev Lucian Albu. Acesta este un elev remarcabil al Școlii de Arte din Bârla. Anul acesta a reușit să obțină la Baia Mare, unde a avut loc Olimpiada Națională de Muzică, maximum de puncte – 100, cel mai mare punctaj în rândul tuturor categoriilor de vârstă care au participat la secțiunea flaut.

Talentații elevi ai Școlii de Arte „Nicolae Tonitza” au fost aplaudați la sfârșitul concertului de excepție de părinți, profesori ai școlii, directori ai altor instituții școlare din Bârlad și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean. Din păcate, nu au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: