Google+
Home » Social » Clubul Rotary a strâns banii pentru achiziționarea unei centrale termice la Centrul Județean de Transfuzii

Clubul Rotary a strâns banii pentru achiziționarea unei centrale termice la Centrul Județean de Transfuzii

de Mihaela NICULESCU

Centrul Județean de Transfuzii Sanguine, cu sediul la Bârlad, va avea de anul acesta centrală termică proprie. În urma balului caritabil organizat de Clubul Rotary, pe 25 mai, a fost strânsă o sumă de bani care ar putea acoperi cheltuielile cu achiziționarea și montarea centralei termice.

Încă nu am calculat sumele donate, pentru că o parte dintre cei care au anunțat că vor dona nu ne-au virat încă banii. Sunt sigur că s-au adunat câteva mii de lei. Noi ne-am propus să ajutăm centrul cu jumătate din suma necesară, dar credem că vom acoperi întreaga investiție. Zilele acestea, vom ști exact care este suma obținută în urma actului caritabil”, ne-a declarat Vali Popa, președintele Clubului Rotary Bârlad.

Acesta spune că unii oameni de bine vor dona și echipamente necesare realizării investiției. Printre cei care și-au manifestat dorința de a ajuta comunitatea prin achiziționarea unei centrale pe gaz metan pentru Centrul de Transfuzii din Bârlad se numără atât membri cât și nemembri ai clubului, oameni de afaceri mai mici sau mai mari, care au în comun același lucru: simțul civic.

Centrul de Transfuzii din Bârlad a fost înființat în 1968 și de atunci funcționează în aceeași clădire de pe strada Mihail Kogălniceanu. În 50 de ani de existență centrul a fost încălzit cu sobe cu lemne. A venit timpul, cam târziu ce-i drept, ca această instituție, de o importanță vitală pentru sănătatea locuitorilor județului, să beneficieze de avantajele gazului metan.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: