Home / Invatamant / Final de proiect ERASMUS+ KA2 “Supporting schools for a better Europe. Fighting Xenophobia with education”, la Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad

Final de proiect ERASMUS+ KA2 “Supporting schools for a better Europe. Fighting Xenophobia with education”, la Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad

În perioada 14-18 mai 2018, două cadre didactice și doi elevi de la Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” au participat la activitatea transnațională care a avut loc în Spania- IES Los Montecillos, în cadrul proiectului Erasmus + KA2-“Supporting schools for a better Europe. Fighting Xenophobia with education” .

Proiectul amintit are drept scop îmbunătățirea nivelului de toleranță al elevilor din școlile partenere, precum și dezvoltarea unor metode didactice inovative de prevenire și combatere a xenofobiei, pentru a dezvolta un mediu școlar bazat pe nonxenofobie în școlile partenere. Pe parcursul celor trei ani de derulare a proiectului, școlile partenere – Suedia, România, Cipru, Italia, Spania, Ungaria, Portugalia și Polonia – au organizat în paralel activități cu aceeași temă, implicând elevi din grupa de vârstă 6-14 ani.

Din programul activității transnaționale remarcăm : workshop – Arab calligraphy, Scrapbooking, Musical presentations at Convento de Sta María in Coín,prezentarea muncii realizate de elevi cu tema „Religii în țara noastră”.

Rezultatele și concluziile cadrelor didactice au putut fi comparate și și analizate în cadrul ședințelor de lucru organizate în cadrul activității transnaționale: discuții privind realizarea raportul final, produsele finale ale proiectului (site-ul proiectului, e-book proiect, blog proiect).

Estimăm că diseminarea în rândul cadrelor didactice din școală și nu numai, a cunoștințelor și metodelor dobândite în timpul activității transnaționale va conduce la atingerea obiectivelor proiectului și la crearea unei atmosfere de învățare, a unor noi proiecte educaționale, care să producă un impact pozitiv asupra elevilor.

Activitatea transnațională de proiect a constituit, pentru toți partenerii,un prilej de a cunoaște cultura, tradițiile și istoria poporului spaniol , dar și de a-și promova propriile valori și tradițiile într-un context european.

Participarea la această activitate de formare a avut un impact pozitiv asupra noastră, a cadrelor didactice oferindu-ne șansa de a acumula informații noi, de a face schimb de experiență cu profesori din alte state europene, de a cunoaște alte sisteme educaționale din Europa. De asemenea dialogul cu cadrele didactice prezente la cursul organizat în cadrul activităților a creat contextul pentru a pune bazele unor colaborări viitoare la nivel instituțional prin intermediul cărora elevii noștri vor avea oportunitatea de a interacționa cu elevi din alte state europene.

About Tehno Redactor

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: