Google+
Home » Sanatate » Primul caz de arsură solară din acest an, înregistrat la spitalul din Bârlad

Primul caz de arsură solară din acest an, înregistrat la spitalul din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

O femeie de 52 de ani din comuna Banca a venit la spital mânată de durerea provocată de o arsură la mână. Soarele foarte puternic a prins-o atât de tare la muncile câmpului încât, după o zi de suferință, femeia n-a mai suportat chinul și a venit la Bârlad să ceară ajutorul medicilor.

Sâmbătă, 2 iunie, la Compartimentul de Primire a Urgențelor s-a prezentat o femeie în vârstă de 52 de ani din Banca, cu arsuri solare gradele I, II la antebraț și mână. I-a fost acordat primul ajutor, i-a fost prescris tratament, după care a fost lăsată să plece acasă”, a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”.

În acest an radiațiile solare au devenit foarte puternice încă din luna mai. Se anunță o vară toridă, iar populația este sfătuită de medici să țină cont de câteva măsuri de precauție, prin care ar putea evita apariția unor boli foarte grave, cum este cancerul de piele. Dermatologii recomandă populației să folosească creme de protecție solară pe tot timpul zilei, indiferent dacă este soare sau nu. Și sătenii trebuie să folosească aceste creme și loțiuni, iar atunci când se află pe câmp să poarte haine largi din bumbac, de culoare deschisă și cu mâneci lungi, care să le asigure protecția necesară.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: