Google+
Home » Invatamant » Olimpicul Adrian Dublea – șef de promoție al Liceului Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui

Olimpicul Adrian Dublea – șef de promoție al Liceului Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui

Spiritul de dreptate, echilibrul, inteligența, seriozitatea și perseverența sunt calitățile care-l duc spre succes.

Cristina Ghelbere, care i-a fost atât profesoară de Limba și Literatura Română cât și diriginta, știe exact ce vrea și ce gândește șeful de promoție al liceului. Ea afirmă că în aparență este un adolescent ca toți ceilalți, cu visuri mari, cu așteptări și încredere în el și în viitorul lui și al colegilor lui: Privit însă mai îndeaproape îți dai seama că este puțin diferit. Poate puțin mai serios, poate puțin mai perseverent, mai conștient de potențialul lui, pe care își dorește să îl valorifice cât mai bine. Aceste calități l-au dus în poziția de șef al promoției 2014-2018 a Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui. Din clasa a IX-a elevul proaspăt sosit de pe băncile școlii gimnaziale s-a impus ca cel mai bun dintre cei buni, reușind să termine liceul cu media 9,96. Fiind la o clasă de științe sociale, Adrian a manifestat dintotdeauna înclinații umaniste, fără a neglija, însă, niciun obiect, forma lui de respect pentru sine și pentru profesorii lui fiind seriozitatea cu care a învățat la toate disciplinele”.

Pasionat de istorie, Adrian Dublea a participat constant la etapele succesive ale olimpiadei, obținând rezultate remarcabile, încununate de premiul I, cu nota 10, la etapa națională a Olimpiadei de istorie, în clasa a X-a, pregătit fiind de domnul profesor Ciprian Râșăscu. Recent, împreună cu un alt elev, Adrian a mai adus un rezultat notabil liceului, locul I la concursul „Cel mai bun câștigă”. Își dorește să urmeze cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București, considerând că în acest domeniu s-ar putea împlini profesional. Spiritul de dreptate, echilibrul, inteligența și alte calități îi pot asigura un viitor în domeniul juridic.

Se desparte de Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, după propriile mărturisiri, cu bucuria că a ales bine la momentul potrivit, rămânând cu amintiri deosebite: „Deși absolvirea a trecut într-o clipă, sunt sigur că amintirea va rămâne pentru veșnicie”, a declarat Adrian la cursul festiv. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: