Google+
Home » Sport » Patru bârlădeni se pregătesc de Campionatul European de Rugby Sevens

Patru bârlădeni se pregătesc de Campionatul European de Rugby Sevens

Rugbyștii bârlădeni Daniel Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Alexandru Bucur, Alexandru Țiglă (ambii de la CSM Știința Baia Mare) și Daniel Boicu (component al Centrului Național Olimpic de Pregătire pentru Tineret) sunt în cărți pentru prima etapă a Campionatului European de Rugby în 7 (Men’s Sevens Trophy), care va avea loc la Zagreb (Croația) în 8 – 10 iunie.

Cei patru rugbyști formați la Clubul Sportiv Școlar Bârlad au participat timp de cinci zile la un stagiu de pregătire centralizață desfășurată în capitală, ultima acțiune a selecționatei României, înainte de acțiunea europeană.

Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 16 jucători provenind de la șapte echipe:

Timișoara Saracens: Luke Samoa, Vlad Popa, Vlăduț Zaharia, Jack Umaga

CSM Știința Baia Mare : Alexandru Bucur, Alexandru Țiglă

CSA Steaua: Denis Perju, Kuselo Moyake, Ionel Melinte

CSM București : Cătălin Prunaru, Daniel Carpo, Sioeli Lama

CS Dinamo: Valentin Ivan

CNOPT: Daniel Boicu, Raoul Paxaman

Hull Rugby (Anglia): Stephen Hihetah

STAFF: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazăr – manager

„Obiectivul competițiilor de sevens pe care le vom disputa în acest an este foarte simplu, trebuie să încercăm să ne calificăm pentru Grand Prix Series de anul viitor. Din punctul de vedere al echipei, sunt foarte încântat de grupul pe care l-am selectat pentru primul turneu de Sevens, e o combinație bună de jucători cu experiență și jucători tineri cu mult talent și perspectivă și abia aștept să începem să lucrăm. Avem două lucruri pe care unii le-ar putea considera problematice: primul, nu avem prea mult timp să ne pregătim și al doilea, a trebuit să facem selecția din rândul jucătorilor de rugby XV, iar toți vin după un sezon încărcat cu XV-le. În ce privește selecția am  căutat un anumit profil de jucător, bineînțeles dacă respectivul a și avut ceva experiență  la 7’s e un bonus, dar, în mare, ne-am uitat la calitățile generale și inteligența rugbistică, mai ales. Dacă vă uitați la jucătorii selecționați, toți au abilitatea de a fi creativi, explozivi,însă pentru acești jucători pe care îi avem, provocarea va fi să acumuleze multă informație într-un timp foarte scurt. Am încredere că IQ-ul lor rugbystic îi va ajuta, au această capacitate. Totul va depinde de cum vom prezenta această structură ca să fie cât mai ușor de asimilat și de adaptat în sistemul de joc”, a declarat Danie de Villiers.

Echipa România 7’s face parte din grupa B, alături de Lituania, Cipru și Ungaria. Grupa A este formată din Belgia, Croația, Israel și Bulgaria, iar grupa C din Luxemburg, Ucraina, Danemarca și Letonia. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: