Google+
Home » Social » Pionierii medicinii românești, omagiați în cadrul unor serii de manifestări la Muzeul Județean Vaslui

Pionierii medicinii românești, omagiați în cadrul unor serii de manifestări la Muzeul Județean Vaslui

Trei medici importanți pe care i-a avut România, Dumitru Bagdasar, Grigore T. Popa și Nicolae Gheorghe Lupu, vor fi omagiați la Muzeul Județean Vaslui în cadrul unor serii de manifestări. Simpozionul științific va fi organizat la mijlocul acestei săptămâni, cu sprijinul Muzeului Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași.

Dumitru Bagdasar, Grigore T. Popa și Nicolae Gheorghe Lupu – pionieri ai medicinii românești” este titlul simpozionului științific organizat de către Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, în memoria celor trei mari personalități în domeniul medicinii. Vernisajul expoziției documentare va avea loc joi, la ora 12, în Sala ”Arta” a muzeului vasluian. În sprijinul unității de cultură va veni și Muzeul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași.

”Activitatea debutează cu Simpozionul științific ”Dumitru Bagdasar, Grigore T. Popa și Nicolae Gheorghe Lupu – pionieri ai medicinei românești”. În cadrul acestuia, vor fi susținute o serie de alocuțiuni din partea unor doctori, profesori și studenți la medicină din cadrul universității din Iași, precum și personalități locale de la muzeul din Bârlad și de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, ne-a declarat directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

Simpozionul din Sala ”Arta” va continua cu prezentarea de către dr. Richard Constantinescu a cărților „Jurnalul unui savant român în America” și „Pericolul neisprăviților”. Evenimentul se va încheia cu vernisajul Expoziției documentare „Permanența – Gr. T. Popa”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: