Home / Sanatate / Salarii cu carul, respect pentru pacienți cu picătura, la Spitalul ”Beldiman” Bârlad
Timpul trece, leafa merge

Salarii cu carul, respect pentru pacienți cu picătura, la Spitalul ”Beldiman” Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Zeflemea și multă nepăsare. Aceasta este atitudinea pe care conducerea Spitalului „Elena Beldiman” o are în relația cu presa, chiar și atunci când aceasta solicită informații de larg interes public, care nu fac parte nicidecum din categoria informațiilor „secrete”.

Reporterul Est News a solicitat pe 4 iunie date în legătură cu exodul medicilor pneumologi din ultimul an, fapt îngrijorător având în vedere că patologia pulmonară este foarte prezentă în rândul cetățenilor din Bârlad și zona Bârladului. Într-un an și jumătate, trei medici pneumologi au plecat de la spitalul „Beldiman”, secția fiind aglomerată și deservită momentan doar de trei medici cu contract de muncă.

Purtătorul de cuvânt nu a răspuns pe loc solicitării noastre, întrucât medicul Vladislav Afteni, un fel de struțo-cămilă în conducerea spitalului, a considerat că cel mai potrivit ar fi să ne transmită în scris răspunsul la întrebare. Nimic greșit, însă răspunsul a venit sub forma unei bătăi de joc. Probabil pentru a se răzbuna pentru că i-am scos în evidență incompetența, managerul Daniela Borș, economista care a devenit faimoasă în oraș pentru bazaconii de genul ”creșterea veniturilor spitalului se face prin diminuarea cheltuielilor”, ne-a aruncat un comunicat în doi peri:

Ca urmare a solicitării telefonice primită de la reporterul Est News referitor la încetarea contractului de muncă la doi medici din cadrul secției Pneumologie, vă comunicăm următoarele:

– un medic a încetat Contractul individual de muncă din 15.12.2017, conform articolului 55, lit. (b), Codul Muncii – republicat;

– un medic a încetat Contractul individual de muncă din 01.10.2017, conform articolului 55, lit. (b), Codul Muncii – republicat, dar desfășoară activitate în cadrul unității noastre în timp parțial – în linia de gardă”

Nu ne-a uimit formularea nu tocmai corectă gramatical, ci faptul că în răspuns nu este pomenit numele medicilor care nu mai lucrează în secția Pneumologie de la sfârșitul anului trecut.

Așa înțelege managerul spitalului să respecte dreptul la informare al pacienților, cei care prin contribuțiile lor îi asigură o leafă mai mult decât generoasă.

Așadar, dragi cititori, dacă nu ați mai fost nevoiți în ultimele luni să ajungeți la spital, în secția Pneumologie, e posibil ca medicul dumneavoastră curant să nu mai lucreze la Bârlad. Pe surse, am aflat că mediciul Ciprian Druțu a plecat din oraș, iar medicul Andreea Neagu este angajată a Spitalului Județean Vaslui, la Bârlad făcând doar gărzi. De mai bine de un an, medicul pneumolog Bogdan Barbu a ales și el să plece, la spitalul din Galați, astfel că într-un an și jumătate secția Pneumologie a rămas fără trei medici. Aceasta funcționează momentan cu medicii pneumologi Corneliu Marian, Irina Hriscu și Cristina Todiroaie, iar gărzile mai sunt asigurate și de doctor Andreea Neagu. Schimburile trebuie asigurate, concediile onorate și gărzile de asemenea. Este o situație nu tocmai comodă, care va trebui totuși să fie luată în seamă de conducerea spitalului. Nu am putut afla dacă va fi scos la concurs măcar un post de medic pneumolog.

Funcție inventată ”din pix” pentru medicul Vladislav Afteni

Nu știm ce secrete ascund Borș și Afteni, de vreme ce nu a fost de acord să ne furnizeze date complete. După cum secrete sunt ținute și motivele pentru care spitalul nu are nici până la această oră un director medical interimar. Vladislav Afteni este, conform datelor de pe site-ul spitalului, medic coordonator al activității medicale din spitalul „Elena Beldiman” și membru în comitetul director. Nicăieri în lege nu există această funcție, de ”coordonator al activității medicale”, însă Direcția de Sănătate Publică nu are nicio problemă cu acest lucru. La Bârlad, se poate aranja. Din pix.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: