Google+
Home » Sport » Vasluianul Dragoș Grigore va juca în preliminariile Ligii Campionilor, după ce s-a transferat la Ludogorets Razgrad

Vasluianul Dragoș Grigore va juca în preliminariile Ligii Campionilor, după ce s-a transferat la Ludogorets Razgrad

Fundașul vasluian Dragoș Grigore a semnat cu bulgarii de la Ludogorets, echipă ce a obținut șapte titluri de campioană și unde evoluează alți doi jucători români, Cosmin Moți și Claudiu Keșeru. Ambiția și seriozitatea fotbalistului în vârstă de 31 de ani îi sunt astfel răsplătite, primind șansa de a evolua în premieră în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, Champions League.

Dacă echipa sa va avea câștig de cauză în dubla din preliminarii se va califica în faza grupelor, iar Dragoș Grigore va avea alte șase șanse de a arăta că poate face față împotriva unor adversari de calibru. Până acum are în palmares cinci meciuri în Europa League, dintre care două în preliminarii și trei în faza grupelor, toate în tricoul celor de la Dinamo București. De formația din capitală se leagă și singurele trofee cucerite: Cupa României și Super Cupa României. Vasluianul e obișnuit cu adversari foarte puternici și datorită faptului că a prins 33 de convocări la echipa națională de când a debutat, în 2011, reușind să ajungă și căpitanul tricolorilor. Grigore a avut un rol major în echipa României în timpul Campionatului European din Franța din 2016. Apărătorul are o problemă medicală minoră și de aceea nu a fost convocat de către Cosmin Contra pentru amicalele cu Chile și Finlanda.

Dragoș Grigore a început fotbalul la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, după care a fost descoperit de Sorin Sava și a început să joace la echipa a II-a a celor de la FC Vaslui. Mircea Rednic, antrenorul de atunci al primei echipe, nu a avut ochi pentru el. Șansa i-a surâs însă deoarece Ioan Sdrobiș l-a luat la CFR Timișoara, în Liga a II-a, unde a disputat 42 de partide și a marcat două goluri. În 2008 a venit transferul la Dinamo București, pentru care a evoluat până în 2014 în 135 de partide, marcând nouă goluri. Au urmat apoi prima experiență în afara țării, un transfer în Franța, la Toulouse și 27 de partide disputate în League 1. Din 2015 a evoluat în Quatar, evoluând pentru Al Sailyia în 65 de partide și reușind să marcheze cinci goluri. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: