Home / Administratie / WC-urile de lux ale școlilor părăsite din Bogdănești

WC-urile de lux ale școlilor părăsite din Bogdănești

Deși se confruntă cu sărăcia, Comuna Bogdănești se poate mândri cu două toalete mai scumpe decât o garsonieră confort I din municipiul Vaslui. Culmea e că wc-urile respective sunt în curtea unor școli părăsite, iar localnicii fură tot: de la geamurile de tip termopan până la țevile de apă.

Cele două toalete, aberant de scumpe, nu justifică nici pe departe costurile. Mai precis vorbim de două construcții pe circa zece metri pătrați fiecare, cu câte trei compartimente (două pentru fete, unul pentru băieți), cu câte un așa-zis acoperiș din tablă și cu wc-uri turcești. Ele au fost construite în curțile școlilor din satele Hupca și Vlădești.

Toaletele respective s-au construit pe vremea când nu eram primar. Și eu am fost indignat. După știința mea, pe vremea aceea au costat undeva la un miliard și ceva. Noi nu am găsit un inventar corect. Au fost făcute până în 2006. În comunitatea noastră sunt două toalete de genul de acesta”, ne-a declarat Ion Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești

Deși s-au investit aproape trei miliarde de lei vechi pentru construirea toaletelor cu pereți din beton, în curțile celor două școli, ai căror pereți sunt făcuți din chirpici, nici măcar nu sunt folosite. Asta pentru că depopularea a făcut ca școlile respective să rămână fără elevi.

Primarul Comunei Bogdănești susține că nu a avut posibilități de pază, iar localnicii au furat tot ce se putea atât din școli cât și din cele două toalete de lux. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: