Home / Administratie / WC-urile de lux ale școlilor părăsite din Bogdănești

WC-urile de lux ale școlilor părăsite din Bogdănești

Deși se confruntă cu sărăcia, Comuna Bogdănești se poate mândri cu două toalete mai scumpe decât o garsonieră confort I din municipiul Vaslui. Culmea e că wc-urile respective sunt în curtea unor școli părăsite, iar localnicii fură tot: de la geamurile de tip termopan până la țevile de apă.

Cele două toalete, aberant de scumpe, nu justifică nici pe departe costurile. Mai precis vorbim de două construcții pe circa zece metri pătrați fiecare, cu câte trei compartimente (două pentru fete, unul pentru băieți), cu câte un așa-zis acoperiș din tablă și cu wc-uri turcești. Ele au fost construite în curțile școlilor din satele Hupca și Vlădești.

Toaletele respective s-au construit pe vremea când nu eram primar. Și eu am fost indignat. După știința mea, pe vremea aceea au costat undeva la un miliard și ceva. Noi nu am găsit un inventar corect. Au fost făcute până în 2006. În comunitatea noastră sunt două toalete de genul de acesta”, ne-a declarat Ion Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești

Deși s-au investit aproape trei miliarde de lei vechi pentru construirea toaletelor cu pereți din beton, în curțile celor două școli, ai căror pereți sunt făcuți din chirpici, nici măcar nu sunt folosite. Asta pentru că depopularea a făcut ca școlile respective să rămână fără elevi.

Primarul Comunei Bogdănești susține că nu a avut posibilități de pază, iar localnicii au furat tot ce se putea atât din școli cât și din cele două toalete de lux. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: