Google+
Home » Invatamant » Cei șase elevi minunați ai municipiului Vaslui. Printre ei se numără și singura absolventă de liceu din județ care are media 10

Cei șase elevi minunați ai municipiului Vaslui. Printre ei se numără și singura absolventă de liceu din județ care are media 10

Patru fete și doi băieți fac cinste nu doar unităților de învățământ, ci și județului Vaslui. Ei și-au câștigat prin muncă serioasă titlul de șef de promoție în acest an. Într-un top județean al liceelor după media cu care a terminat șeful de promoție, „Mihail Kogălniceanu” ar câștiga locul întâi.

Singura eleva din județ care a terminat liceul cu nota 10, în acest an, se numește Raluca-Laura Popa. A absolvit profilul uman, specializarea filologie, la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui. Pasiunile ei sunt extinse. Ca oricărui adolescent, îi place să asculte muzică și să urmărescă diverse filme și seriale, însă unele dintre cele mai mari pasiuni ale ei sunt scrisul și cultura coreeană. Intenționează să urmeze Facultatea de Litere a Universității ” Alexandru Ioan Cuza”, secțiunea dedicată limbilor italiană și engleză, urmând să devină profesoară.

Din clasa a IX-a încă, Adrian Dublea s-a impus ca cel mai bun dintre cei buni, reușind să termine liceul cu 9,96, medie ce l-a dus în poziția de șef al promoției 2014-2018 a Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui. Își dorește să urmeze cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București, considerând că în acest domeniu s-ar putea împlini profesional. Spiritul de dreptate, echilibrul, inteligența și alte calități îi pot asigura un viitor în domeniul juridic.

Cu media 9,88, Mădălina Amina Mardare a devenit șefa de promoție a Liceului „Ștefan Procopiu” Vaslui. Este firavă dar puternică, harnică și cu inițiativă. Vrea să devină inginer urmând facultatea de geografie ori geologie. Timpul liber a fost pentru ea, de multe ori, un lux și a încercat să-l fructifice la maximum. Îi place foarte mult quiling-ul, o tehnică prin care se răsucesc și se rulează fâșii din hârtie colorată pentru realizarea unor modele decorative deosebite.

Având media generală 9,86, Denisa Emanuela Luca a devenit șefa promoției 2018 a Liceului „Anghel Rugină” din Vaslui. Puternică și curajoasă, Denisa a învățat să-și depășească propriile limite și pare de neoprit în drumul său spre cariera de medic. A ales această specializare pentru că îi plac foarte mult materii precum biologia, fizica, chimia și matematica. În timpul liber îi place să studieze vioara, să citească, să scrie caligrafic și să deseneze.

Diana Georgiana Chipcea, a terminat cu media 9,76, devenind șefa de promoție a Liceului Tehnologic Ion Mincu” din Vaslui. Este foarte modestă, veselă, sociabilă extrem de ambițioasă și determinată. A reușit să gestioneze bine timpul și s-a implicat și în activități extrașcolare. Ca și planuri de viitor, ea merge la Drept, dar i-ar plăcea să devină actriță și să scrie cărți.

Ponea Eduard a absolvit Liceul cu Program Sportiv cu media 9.03, devenind șef de promoție. Este un tânăr optimist, respectuos, educat, modest care pune suflet în tot ceea ce face. Îi place fotbalul, dar nu a lăsat deoparte învățătura. Timpul liber și-l petrece cu prietenii sau jucând fotbal. Ar vrea să devină polițist, dar dacă acest lucru nu va fi posibil ar dori să intre la facultatea de sport pentru a încerca să-și ducă visul mai departe. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: