Google+
Home » Social » Invitație în Grădina Publică Bârlad, la o activitate inedită (cu premii!) care stimulează curiozitatea copiilor spre știință

Invitație în Grădina Publică Bârlad, la o activitate inedită (cu premii!) care stimulează curiozitatea copiilor spre știință

de Mihaela NICULESCU

Hai la joacă!” – este invitația pe care o fac Centrul de Performanță „Creatoria” din Iași și Centrul de Performanță în Educație din Bârlad tuturor copiilor, dar și adulților fascinați de Lego.

Duminică, la ora 10.00, în foișorul din Grădina Publică, organizatorii activității distractiv – educative „Hai la joacă!” vor oferi posibilitatea celor interesați de a se întâlni cu roboți, mașini și mecanisme cu senzori și motorașe, toate din piese Lego. După activitate va fi organizată și o tombolă, iar premiile oferite sunt de-a dreptul impresionante. Atât ne-au comunicat sponsorii, păstrând surpriza pentru finalul evenimentului.

Activitatea programată pe 10 iunie, care este dedicată Zilei Copilului, este de fapt o promovare a tipului de joacă care stimulează curiozitatea copiilor spre știință. Lego, despre care vorbim, este un altfel de joc, potrivit generației actuale de copii, obișnuiți cu gadgeturi. Este mai mult decât o construcție. Pornind de la o cărămidă ajungi să construiești o mașinărie cu motor, pe care o poți programa pe calculator. Cei care vor veni în Grădina Publică vor învăța să desfacă un motor, să afle ce este o pârghie, li se va explica fenomenul. În concluzie, vor aplica în practică cunoștințele teoretice”, a declarat pentru Est News profesoara Oana Axinte de la Centrul de Performanță în Educație din Bârlad.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: