Google+
Home » Administratie » Primarii din județ, chemați la o ședință secretă a SRI în care să li se explice să nu intre pe site-uri interzise

Primarii din județ, chemați la o ședință secretă a SRI în care să li se explice să nu intre pe site-uri interzise

Ședință cu ușile închise în Palatul Administrativ cu conducătorii unităților administrativ-teritoriale din județ.

Așa cum era de așteptat, presa nu a avut acces la o întâlnire pe care conducerea din Vaslui a Serviciului Român de Informații a avut-o cu primarii din județ, una care are loc odată la câțiva ani. Și asta deși, așa după cum ne-au mărturisit aleșii, li s-au prezentat generalități, în special despre cum să se păzească să nu le fie ”atacate” de către hackeri sistemele informatice.

Ni s-a cerut să securizăm foarte bine bazele de date și să nu accesăm rețele wi-fi gratuite de pe laptop-uri atunci când mergem, de exemplu, la diverse instruiri. De asemenea, ni s-a spus să nu accesăm conturile personale de pe computerele primăriei. La nivelul instituțiilor noastre se prelucrează foarte multe date cu caracter personal și de aceea trebuie securizate”, ne-a declarat unul dintre primarii prezenți la întâlnirea cu reprezentanții SRI.

Totodată, edililor li s-a cerut să-și actualizeze sistemele de operare pe computere, iar acestea să fie licențiate. Reprezentanții SRI le-au transmis edililor că vor trebui să-și achiziționeze și antiviruși care să nu permită infestarea programelor informatice cu diverși viruși. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: