Google+
Home » Social » Programul “Prima chirie” își face loc și în județul Vaslui

Programul “Prima chirie” își face loc și în județul Vaslui

Prin acest program, vasluienii care își găsesc de lucru la o distanță de cel puțin 50 de kilometri primesc o subvenție de până la 900 de lei.

Programul a fost lansat anul trecut, însă prea puțini știu cum pot beneficia de acest tip de subvenție. Până în prezent au fost alocate doar trei prime de relocare.

Au beneficiat de acestă facilitate două femei și un bărbat, someri din evidentele AJOFM Vaslui, toti trei cu domiciliul în mediul urban, iar localitatea în care și-au găsit un loc de muncă este Iasi”, ne-a declarat, ieri, Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) Vaslui

Beneficiază de această primă, persoanele înregistrate ca șomeri la AJOFM Vaslui, care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localități învecinate acesteia.

Prima de relocare este neimpozabilă și este acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Valoarea subvenței este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 lei.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea  în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familile acestora nu depășesc suma de 5000 lei/lună.

Prima de relocare nu se cumulează cu prima de activare, cu prima de încadrare sau cu prima de instalare. (Cristian DIMA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: