Home / Justitie / Șapte contrabandiști de țigări arestați preventiv în urma mai multor percheziții făcute la Bârlad

Șapte contrabandiști de țigări arestați preventiv în urma mai multor percheziții făcute la Bârlad

Șapte persoane, suspectate de contrabandă cu țigări, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în urma unor percheziții desfășurate miercuri în municipiul Bârlad.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ITPF Iași, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, “au declanșat acțiuni specifice pentru stabilirea activităților infracționale desfășurate de mai multe persoane pe raza municipiului Bârlad, care aveau preocupări în sfera contrabandei cu produse din tutun”. Aceștia colectau, transportau, depozitau și comercializau, direct sau prin intermediari, țigări de contrabandă pentru o obține beneficii financiare.

“Pe data de 5 iunie, în municipiul Bârlad a fost realizat un flagrant, ocazie cu care au fost descoperite într-un autoturism marca Citroen C4, condus de cetățeanul român Daniel C., în vârstă de 30 de ani, patru cutii de carton, care conțineau cantitatea de 2.500 pachete de țigări marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova. De asemenea, la o locație de pe raza municipiului Bârlad, utilizată de Daniel C., au fost descoperite alte șase cutii de carton, identice cu cele descoperite în autoturismul Citroen, care conțineau cantitatea de 3.750 pachete de țigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova. În cadrul aceleiași acțiuni a fost identificat în trafic autoturismul marca Mercedes E 200, condus de către cetățeanul român Gheorghe Ț., însoțit de fratele său, care acționa ca antemergător al primului autoturism. Ca urmare a celor constatate, în data de 6 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au desfășurat 11 percheziții domiciliare la diferite locații de pe raza municipiului Bârlad și 8 percheziții la autoturismele folosite de către suspecți, fiind puse în aplicare 15 de mandate de aducere la audieri”, se arată într-un comunicat de presă remis de ITPF Iași.

În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, 615 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, două autoturisme folosite in activitatea infracțională și diferite sume de bani, 9.677 lei și 950 lire. Totodată, au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, pentru audieri, 15 persoane, cetățeni români.

Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală față de 15 persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar șapte dintre acestea au fost prezentate la Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bârlad a admis propunerea procurorului de caz și a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei șapte inculpați. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani a ...

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ucis ...

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 de ani, descoperit plutind pe râul Tutova

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: