Google+
Home » Administratie » Ambasadorul Belarus în România, din nou în vizită în municipiul Vaslui

Ambasadorul Belarus în România, din nou în vizită în municipiul Vaslui

Ambasadorul Belarus în România, Andrei Grinkevich, va fi din nou prezent în municipiul Vaslui, la numai două luni de când a fost oaspetele conducerii Consiliului Județean. De această dată, gazda demnitarului va fi primarul Vasluiului, care va merge cu Grinkevich într-o vizită la unele instituții de învățământ, precum și în principalele atracții ale orașului.

Nici bine nu s-a uscat cerneala din Cartea de oaspeți a Consiliului Județean, acolo unde și-a scris impresiile, că ambasadorul Belarus în România, Andrei Grinkevich, vine din nou în vizită în județul nostru. Numai că, de această dată, gazdă va fi Primăria Vaslui, acolo unde, de altfel, demnitarul a mai fost în vizită în primăvara anului trecut. În schimb, față de atunci, Andrei Grinkevich va avea mai mult timp la dispoziție pentru a vizita și o serie de obiective din municipiu.

În program, sunt vizate Liceul ”Ștefan Procopiu” și Liceul ”Emil Racoviță”, precum și situl arheologic ”Curțile Domnești” și Biserica ”Sfântul Ioan Botezătorul”, Parcul Copou și Muzeul Județean. Conform domeniilor de interes comunicate de către excelența sa, se dorește dezvoltarea activă a cooperării în sferele educaționale, științei și culturii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, Geanina Tofan.

Autoritățile vasluiene nu exclud, în urma vizitei, încheierea unor parteneriate între liceele din Vaslui și universități din Belarus. De asemenea, ar putea exista interes în sfera cooperării interregionale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: