Google+
Home » Justitie » Bârlădean amenințat cu pistolul și tâlhărit pe o autostradă din Italia, de niște indivizi care s-au dat drept polițiști

Bârlădean amenințat cu pistolul și tâlhărit pe o autostradă din Italia, de niște indivizi care s-au dat drept polițiști

de Mihaela NICULESCU

Un bârlădean aflat cu mașina în tranzit prin Italia a trecut prin clipe groaznice, zilele trecute, când a fost victima tâlharilor șoselelor.

În timp ce se afla pe autostrada Roma-Florența, la volanul microbuzului său, i s-a făcut semn cu o paleta de polițist, dintr-o mașină civila, să tragă pe dreapta. Omul s-a conformat, deși a presimțit că nu e lucru curat. Imediat ce a oprit, respectivul membru al „echipajului de polițiști” l-a amenințat cu pistolul, iar omul, fără să riposteze în vreun fel, i-a dat portofelul cu bani.

Transportam cu microbuzul un motor de camion către un service din Belgia. Mi s-a părut suspect că cel care mi s-a adresat era îmbrăcat în civil și mi-a arătat foarte rapid o legitimație, într-un fel în care nu procedează polițiștii de profesie. I-am spus că nu cred că este polițist, dar imediat a scos un pistol de la spate și m-a amenințat. I-am dat portofelul cu câteva sute de euro, cu carduri și atestatul de șofer, permisul de conducere și buletinul rămânându-mi întrucât se aflau în torpedou”, a povestit, pentru Est News, bârlădeanul care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Din fericire, hoții nu l-au rănit pe bărbat, însă la plecare, intuind că omul va merge la poliție, i-au luat cheile de la mașină. Până la cel mai apropiat post de poliție ar fi trebuit să meargă pe jos, timp pe care bandiții l-au folosit ca să-și acopere urmele. Cu ajutorul unui trecător care i-a permis să-i folosească telefonul, bărbatul a apelat poliția italiană prin apelul unic de urgență.

”Poliția a venit la fața locului și mi-a urcat microbuzul pe platformă. Am dar declarație scrisă cu tot ce mi s-a întâmplat”, a mai spus bârlădeanul. El a luat legătura cu un avocat din Italia, care se va ocupa de acest caz.

Victima escrocilor de pe autostrada italiană este aproape sigură că falșii polițiști erau români, cu toate că vorbeau în italiană. De fapt, autorii acestor jafuri pe autostrăzi sunt în general români, polonezi sau bulgari, care opresc de regulă mașinile înmatriculate în aceste țări.

Bărbatul s-a adresat ziarului Est News pentru a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului infracțional tot mai răspândit pe autostrăzile Italiei, căruia i-au căzut pradă mulți români, mai ales șoferi de TIR.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: