Google+
Home » Sport » Începe Cupa Trattoria Da Vinci la tenis!

Începe Cupa Trattoria Da Vinci la tenis!

de Crina BUTA

Unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului – Cupa Trattoria Da Vinci la tenis – aflat deja la a doua ediție, debutează, astăzi, la Bârlad. Turneul, din categoria Gold, face parte din calendarul competițional Tenis Partener și se desfășoară până duminică, 10 iunie.

Iubitorii de tenis sunt așteptați cu mic cu mare în cele trei zile ale competiției în Grădina Publică Bârlad, meciurile urmând a fi disputate pe cele patru terenuri cu zgură ale orașului. S-au înscris peste 50 de jucători cu vârste cuprinse între 11 și 58 de ani din cinci județe, respectiv din localitățile: Bârlad, Vaslui, Tecuci, Iași, Roman și Bacău.

„Suntem bucuroși că am ajuns la a doua ediție și am reușit să adunăm un număr impresionant de jucători de tenis din zona Moldovei. Sper ca vremea să țină cu noi și să avem meciuri spectaculoase”, a declarat, pentru Est News, Vlad Călugăreanu, organizatorul Cupei Trattoria Da Vinci.

În cadrul procedurii de înscriere în Tenis Partener, fiecare jucător își estimează potențialul din momentul respectiv, acordându-și o nota, de la 4 la 9, corespunzătoare unui nivel de joc. Nivelul 4 corespunde începătorilor, în timp ce nivelul 9 se apropie cel mai mult de tenisul de performanță. În cadrul Tenis Partener, jucătorii pot promova, respectiv pot retrograda de la un nivel la altul.

Competiția care va avea loc la Bârlad va aduce la start confruntări între sportivi de nivelul 5,6 și 7 la simple, iar la dublu se vor duela sportivi de nivelele 6 și 8.
Vineri, de la ora 14.00, vor avea partidele destinate sportivilor de nivel 6 și 7. O oră mai târziu vor intra în scenă și participanții de nivel 5. De la ora 17.00 încep disputele dintre sportivii de nivel 8.

Circuitul Tenis Partener este destinat tuturor amatorilor de tenis din Romania. În fiecare an se organizează peste 450 de turnee, în peste 60 de orașe din țară. Turneele din cadrul circuitului sunt împărțite în trei categorii (Silver, Gold și Platinum), diferențiate prin numărul de participanți, punctele și valoarea premiilor puse în joc, modalitatea de acces pe tablourile de concurs, taxa de participare, mediatizare.

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: