Google+
Home » Administratie » Primarul de Șuletea și-a scos angajații și consilierii locali la igienizarea drumurilor din județ

Primarul de Șuletea și-a scos angajații și consilierii locali la igienizarea drumurilor din județ

Polițiști, consilieri locali și angajații Primăriei Șuletea au fost scoși de edilul Ciprian Tamaș la curățatul șanțurilor de pe marginea drumurilor, după ce a rămas fără beneficiari ai ajutorului social cu care să facă igienizarea comunei. Următorul obiectiv vizat de primar pentru curățenie este cimitirul din sat, acolo unde localnicii sunt chemați la treabă prin intermediul unei rețele de socializare.

Inițiativă mai puțin întâlnită în comunitățile din România și mai ales în cele din județul nostru luată de primarul de Șuletea care, după a redus drastic numărul beneficiarilor de ajutor social, s-a trezit cu nu mai are cu cine face lucrări gospodărești în comunitatea pe care o conduce de șase ani. În consecință, Ciprian Tamaș a dat adunarea în primărie, de la bărbații salariați și până la polițiștii locali, pe care apoi i-a dus la muncă fizică, mai precis la curățatul șanțurilor de pe marginea drumului județean care trece prin comună. Acestora li s-au alăturat și consilieri locali, voluntari și chiar directorul școlii din localitate, tocmai pentru a da un exemplu și celorlalți concetățeni.

”Astăzi (n.red.-joi), cu bucurie, particip alături de colegii mei din Consiliul Local al comunei Șuletea, de directorul școlii, de polițiștii locali ai comunei Șuletea, de bărbații din cadrul Primăriei Șuletea și de voluntari, la igienizarea șanțurilor de la intrarea în comună! Pe acestă cale, fac apel la toți cetățenii comunei noastre să își facă curățenie în dreptul gospodăriei lor, să nu mai așteptăm ajutorul social să o facă, pentru că…nu îi mai avem! Mulțumesc pentru înțelegere și, de asemenea, mulțumesc tuturor celor implicați!”, a postat pe pagina sa de socializare primarul Ciprian Robert Tamaș.

În aceeași postare, edilul liberal a dorit să sublinieze cum, în cei șase ani de mandat, a reușit să reducă semnificativ numărul dosarelor prin care se acordă ajutor social celor fără venituri din comună: ”Adio sărăcie, adio ajutor social! La Șuletea, oamenii au înțeles că nu pot sta la infinit cu mâna întinsă pentru un blestemat de ajutor social! În anul 2012, când am preluat mandatul de primar al acestei minunate comune, aveam în vistierie aproximativ 110 dosare de ajutor social! Acum, după exact șase ani, mai avem 23 de dosare! Adică au rămas exact cei neputincioși și neajutorați…”.

Inițiativa primarului de Șuletea a fost apreciată de mulți din cei aflați în lista sa de prieteni. În consecință, edilul Tamaș i-a invitat pe aceștia să se alăture următoarele acțiuni de igienizare pe care le va organiza în viitorul apropiat, unul dintre primele obiective vizate fiind cimitirul din localitate. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: