Google+
Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni vor încerca astăzi să își ia revanșa în fața englezilor, după ce au pierdut prima dispută
Faza de joc

Rugbyștii bârlădeni vor încerca astăzi să își ia revanșa în fața englezilor, după ce au pierdut prima dispută

Șapte rugbyști bârlădeni fac parte din lotul cu care selecționata secundă a României înfruntă astăzi England Counties, o selecționată engleză formată din jucători care evoluează în County Championship (Campionatul Regiunilor) și în cel de-al treilea eșalon valoric (Național League 1) din Anglia.

Este al doilea meci de pregătire pe care România A îl dispută în compania formației englezești, prima fiind câștigată autoritar de England Counties, cu 40 – 5. Bârlădenii Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța), Ionuț Balaban (Dinamo București) și Gabriel Rupanu (Timitoara Saracens) au fost titulari în prima partida amicală pe care România A a susținut-o împotriva echipei England Counties. Bogodan Doroftei (Steaua Bucuresti) a fost rezervã. Cristi Chiricã (Știința Baia Mare) și Ștefan Iancu (CSM Bucuresti) nu au fost pe foaia de joc.

Echipa noastră a intrat bine în joc și a avut o posesie prelungită în jumătatea de teren a englezilor care însă au știut să se apere efiecient fără a lăsa spații. A urmat replica celor de la England Counties și după o margine obținută la cinci metri de terenul nostru de țintă, Danny Maher a intrat în forță pentru un prim eseu transformat de Warren Seals.

România A a revenit în ofensivă și a avut inițiativa până aproximativ în minutul 30, când la o fază identică, din care englezii au marcat prima încercare, a venit cea de-a doua reușită a acestora, autorul fiind de această dată Matt Lane.  Warren Seals nu a izbutit însă transformarea. În ciuda rezultatului defavorabil echipa noastră a continuat să preseze defesiva adversă și acest lucru avea să se concretizeze ceva mai târziu.

După mai multe încercări de a străpunge apărarea englezilor, căpitanul acestora Joe Makin a văzut cartonașul galben și în urma unui mol de margine rulat eficient de echipa noastră , taloneurul Tudor Butnariu a culcat balonul în terenul de țintă chiar înainte de pauză. Primele 40 de minute s-au încheiat cu rezultatul de 12-5 în favoarea echipei England Counties, în condițiile în care Tudor Boldor a ratat transformarea încercării.

Partea secundă a avut un aspect total diferit, România A nu a mai putut ține ritmul cu England Counties, încă după revenirea de la cabine Matt Lane a profitat de o neatenție din defensiva noastră și a scăpat în eseu, o încercare transformată de Warren Seals. În următoarele 20 de minute nu s-a mai marcat pentru că apoi în finalul jocului England Couties să mai marcheze de trei ori.

Rob Conquest a culcat balonul în eseu după o pasă a lui Tom Banks, ceva mai târziu Sam Baker a găsit breșă din defensivă noastră pentru că Lawrence Rayner să stabilească rezultatul final, el fiind și autorul transformărilor tuturor celor trei încercări marcate de England Counties în acest interval de timp.

România A: 1.Marius Lungu, 2.Tudor Butnariu, 3.Alexandru Gordas, 4.Adrian Motoc, 5.Marius Iftimiciuc, 6.Vlad Neculau, 7.Marcel Rusu, 8.Damian Strătilă, 9.Gabriel Rupanu, 10.Tudor Boldor, 11.Alexandru Porojan, 12.Ionuț Balaban, 13.Ștefan Cucoș, 14.Mihai Lamboiu, 15.Marius Simionescu
Rezerve: 16.Alexandru Tala, 17.Iulian Hartig, 18.Silviu Suciu, 19.Bogdan Doroftei, 20.Silviu Grădinaru, 21.Stefan Afloare, 22.Ovidiu Melniciuc, 23.George Oprea, 24.Ionuț Botezatu, 25.Adrian Apostol

England Counties: 1.Joe Wrafter, 2.Danny Maher, 3.Cameron Leigh, 4.Rob Conquest, 5.Joe Makin, 6.Matt Lane, 7.Phil Mills, 8.Harry Hone, 9.Tom Banks, 10.Warren Seals, 11.Jack Lloyd, 12.Dan Watt, 13.Lewis Minikin, 14.Jamie Broadley, 15.Sean Taylor
Rezerve: 16.Billy Harding, 17.Joe Smart, 18.Karl Garside, 19.Liam Edwards, 20.Andy Hughes, 21.Ollie Hodgson, 22.Jack Gash, 23.Lawrence Rayner, 24.Sam Baker, 25.Matt Hema (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: