Google+
Home » Justitie » Avocatul vasluian Nicolae Horobeț, trimis în judecată pentru trafic de influență
Sursa foto: Adevarul.ro

Avocatul vasluian Nicolae Horobeț, trimis în judecată pentru trafic de influență

Neculai Horobeț, avocat în cadrul Baroului Vaslui, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență în formă continuată.

Procurorii anticorupție arată în rechizitoriul transmis instanței că, în perioada septembrie – octombrie 2017, Neculai Horobeț, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul lui Florin Bîcu, în mai multe tranșe, sumele de 450 de euro și 6.180 lei (din care a primit efectiv 450 euro și 4.080 lei), pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra polițiștilor din cadrul IPJ Vaslui – Serviciul Rutier.

Concret, arată sursa citată, Horobeț ar fi promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere, că-i va determina pe polițiști să-i restituie permisul de conducere.

”Într-un context asemănător, procedând în aceeași manieră, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, inculpatul Horobeț Neculai a pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.700 euro și a primit, în mai multe tranșe, sumele de 1.900 euro și 400 lei, în schimbul promisiunii că îi va determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susținerea examenului auto”, se menționează în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Iași, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

DNA amintește că, anterior, Neculai Horobeț a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

“În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobeț Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care și inculpatul Stănescu Daniel, suma totală de 5.050 lei, din care a primit 3.050 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor magistrați, asupra unor persoane din conducerea Primăriei Municipiului Vaslui și asupra unor comisari ai Gărzii Financiare – Secția Județului Vaslui”, se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor, avocatul i-a promis lui Daniel Stănescu, de la care a pretins suma de 1.700 de lei și a primit 1.250 de lei, că va interveni pe lângă comisari ai Gărzii Financiare și-i va determina să finalizeze mai repede un control ce se desfășura la o societate, fără a dispune poprirea pe conturile acesteia.

“De asemenea, inculpatul Horobeț Neculai a lăsat să se creadă că are influență și asupra unui procuror și că-l va determina să dispună, într-un dosar în care Stănescu Daniel avea calitatea de învinuit, o soluție de scoatere de sub urmărirea penală”, se mai menționează în comunicat.

Procurorii au dispus poprirea sumelor de bani datorate cu orice titlu inculpaților de către terțe persoane fizice sau juridice și instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile deținute în proprietate de Horobeț și Stănescu. (G.P.)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: