Home / Sport / Cea de-a doua ediție a Cupei Trattoria Da Vinci la tenis i-a ținut cu sufletul la gură pe bârlădeni timp de trei zile

Cea de-a doua ediție a Cupei Trattoria Da Vinci la tenis i-a ținut cu sufletul la gură pe bârlădeni timp de trei zile

Peste 50 de jucători de tenis din Bârlad, Vaslui, Tecuci, Iași, Roman și Bacău au participat în weekend la cea de-a doua ediție a Cupei Trattoria Da Vinci la tenis, competiție de categoria Gold care face parte din calendarul competițional Tenis Partener. Niciun jucător nu a cedat fără o luptă pe cinste, lucru care a făcut ca spectacolul să fie la el acasă. Atât de mare a fost înverșunarea, nelipsită însă de fairplay, încât după terminarea competiției primul lucru la care se gândeau sportivii era competiția următoare și ce ar trebui să facă pentru a avea rezultate cel puțin la fel de bune.

Bârlădenii i-au putut vedea în acțiune pe protagoniști în Grădina Publică vineri, sâmbătă și duminică, pe cele patru terenuri de zgură ale orașului. Premiile puse la bătaie de organizatori au constat în diplome, cupe, medalii, tricouri și prosoape personalizate, șepci, sticle de șampanie. La nivelul șapte la simplu s-a dat și o rachetă Wilson.

”Îmbucurător este că au fost cam cu 30% mai mulți sportivi față de prima ediție. Am observat și un nivel de joc mai bun. Ne-am propus ca la anul să avem jucători de nivel 8 și la simplu, nu doar la dublu. Până atunci, vrem ca în luna septembrie să organizăm și Cupa Trattoria Da Vinci Junior pentru că există interes pentru tenis și sunt posibilități pentru a transforma în realitate acest proiect”, a declarat, pentru Est News, Sorin Dîlcu, managerul restaurantului bârlădean Trattoria Da Vinci, restaurant care a sponsorizat competiția.

În cadrul procedurii de înscriere în Tenis Partener, fiecare jucător își estimează potențialul din momentul respectiv, acordându-și o nota, de la 4 la 9, corespunzătoare unui nivel de joc. Nivelul 4 corespunde începătorilor, în timp ce nivelul 9 se apropie cel mai mult de tenisul de performanță. În cadrul Tenis Partener, jucătorii pot promova, respectiv pot retrograda de la un nivel la altul.

Competiția care a avut loc la Bârlad a adus la start confruntări între sportivi de nivelul 5, 6 și 7 la simplu, iar la dublu s-au duelat sportivi de nivelele 6 și 8.

Finala de la nivelul 5 la simplu a fost câștigată de Ștefănică Balan , care s-a impus în fața lui Andrei Gherghescu în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 4.

Costel Pamfile a fost cel mai bun tenisman a fost la nivelul 6 simplu. În ultimul act a dispus de Gabriel Cramba, scor 7 – 5, 6 – 0.

Ultimul act la nivelul 7 la simplu se va disputa marți. Îi va avea în prim plan pe Flavius Mugurel Stan și Gelu Bejan.

La dublu, la nivel 6 finala a avut loc între perechea formată din Tudor Mihăilă și Dan Dobrovolschi, și cea în componența căreia s-au aflat Stefanica Balan și Dan Ștefanache. Au avut câștig de cauză cei din urmă, scor 6 – 4, 6 – 3.

La dublu, la nivel 7, cei mai buni au fost Gabriel Nițu și Flavius Mugurel Stan. Cei doi au câștigat toate cele trei partide disputate: 6 – 1, 6 -2 cu Octavian Apetrei și Florin Rășcanu, 6 – 3, 6 – 1 cu Marian Balaur și Costel Pamfile și 6 – 0, 6 – 3 cu Gelu Bejan și Neculau Ludi.

“Vremea a ținut cu noi și totul a decurs așa cum ne așteptam. Din fericire nu am avut parte de accidentări. A fost un turneu reușit și suntem fericiți că jucătorii s-au simțit bine alături de noi. Suntem recunoscători sponsorilor pentru colaborare și sperăm la un turneu și mai mare anul viitor”, ne-a declarat Vlad Călugăreanu, organizatorul evenimentului.

Circuitul Tenis Partener este destinat tuturor amatorilor de tenis din Romania. În fiecare an sunt organizate peste 450 de turnee, în peste 60 de orașe din țară. Turneele din cadrul circuitului sunt împărțite în trei categorii (Silver, Gold și Platinum), diferențiate prin numărul de participanți, punctele și valoarea premiilor puse în joc, modalitatea de acces pe tablourile de concurs, taxa de participare, mediatizare. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: