Google+
Home » Social » Cu oile la ”tatuator”! Guvernanții se tem ca nu cumva fermierii să ia mai multe subvenții decât ”merită”

Cu oile la ”tatuator”! Guvernanții se tem ca nu cumva fermierii să ia mai multe subvenții decât ”merită”

Crescătorii de ovine sunt obligați de anul acesta să-și identifice animalele, care se află în controlul oficial al producțiilor, prin tatuarea acestora cu numărul matricol, în plus față de crotal.

Pe lângă crotalii, la tineretul de anul acesta, femelă și mascul, până-n vârsta de 5 luni, se aplică cu tuș un număr matricol. Trusa de tatuare este specială, cu un tuș special și va fi în permanență la asociațiile care dețin registrele genealogice

Autoritățile susțin că măsura va fi un mecanism de identificare a animalelor pe lângă deja existentele crotalii, din simplu motiv că acestea se pot pierde foarte ușor și că proprietarii unei turme mari de oi nu pot verifica în fiecare zi crotaliile animalelor.

Surse neoficiale susțin că măsura este un de siguranță și că fost luată pentru a fi înlăturată orice suspiciune de fraudare a subvențiilor prin schimbarea sau împrumutul crotaliilor între fermieri. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: