Home / Administratie / DGASPC Vaslui organizează un atelier de lucru pentru instituțiile ce pot interveni în cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copilului

DGASPC Vaslui organizează un atelier de lucru pentru instituțiile ce pot interveni în cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copilului

Pentru a marca Ziua mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă (12 iunie), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului( DGASPC) Vaslui va organiza workshop-ul ”Bune practici în instrumentarea locală a cazurilor de abuz și neglijare”.

Acesta va aduce la aceeași masă personal cu atribuții în domeniul asistenței sociale din cadrul a 15 primării din județ, respectiv din orașul Negrești și comunele Oșești, Lipovăț, Delești, Laza, Muntenii de Jos, Rebricea, Todirești, Dumești, Vulturești, Pungești, Ivănești, Poienești, Zăpodeni și Rafaila. La eveniment vor participa și o serie actori instituționali ce activează în domenii conexe asistenței sociale, în scopul expunerii unor experiențe de bună practică în gestionarea cazurilor la nivel comunitar, respectiv eficientizarea colaborării între instituțiile competente să intervină în situații de abuz, neglijare sau exploatare a copilului.

În anul 2017 nu mai puțin de 433 copii din județ au fost victima unui act de abuz, neglijare sau exploatare. Dintre aceștia 239 au fost securizați în sistemul de protecție specială. De la începutul acestui an alți 153 de copii au separați de mediul familial din motive imputabile părinților. Având în vedere această situație DGASPC Vaslui și-a propus în “Luna drepturilor copilului”, să sporească gradul de conștientizare în rândul copiilor și, deopotrivă, a populației adulte aflate sau nu în relație de răspundere față de copii. De asemenea, împreună cu reprezentanții instituțiilor locale care interferează cu zona serviciilor sociale, să identifice soluții de prevenire a actelor de agresiune, indiferent de modul în care aceasta se manifestă. Pentru buna desfășurare a activităților tematice pregătite a beneficiat de sprijinul Fundației World Vision România – Biroul zonal Iași și Vaslui.

Cazuistica instrumentată la nivelul DGASPC Vaslui relevă o creștere considerabilă a numărului de copii din segmentul de vârstă 5 – 12 ani, victime ale formelor de agresiune fizică și sexuală, fapt ce impune consolidarea unor astfel de noțiuni în rândul acestei categorii de copii și nu numai. Campania vizează o serie de activități pentru un număr de 70 de copii școlari și preșcolari din comunele Solești și Ivănești, la care vor participa și educatorii/învățătorii acestora. Implicarea copiilor va fi recompensată simbolic printr-un pachet de produse alimentare oferite de către o companie producătore de preparate din carne, respectiv o jucărie din donația individuală a angajaților DGASPC Vaslui și ai Biroului Zonal Vaslui – Iași a Fundației World Vision. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

Bovină salvată de pompieri, după ce a căzut într-un canal din Vaslui

O bovină căzută într-un canal ...

Fermierii din județul Vaslui intră și pe piața usturoiului din România

Deși în județul Vaslui nu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: