Google+
Home » Administratie » Proiectul de 355 milioane de lei de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din orașele județului, start la implementare

Proiectul de 355 milioane de lei de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din orașele județului, start la implementare

Proiectul de 355 milioane de lei, fără TVA, de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși și orașul Negrești este pe punctul de a fi lansat pentru execuția lucrărilor. Cu termen de realizare, în medie, de 20-21 de luni, proiectul prevede, în cea mai mare parte, reabilitarea și extinderea de rețele în zonele limitrofe orașelor pe o lungime de 137 km pe partea de alimentare cu apă și 157 km pe ceea ce înseamnă canalizare.

Lucrările de reabilitare a rețelor de apă și canalizare în cele trei municipii ale județului și orașul Negrești ar putea începe, dacă nu vor mai exista piedici în ceea ce privește contestațiile, în toamna acestui an, a anunțat autoritatea de management, în cadrul unei conferințe de presă. La ora actuală, cea mai mare parte a lucrărilor este sau urmează a fi scoasă la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, ceea ce ar presupune, teoretic, ca, în câteva luni, să înceapă execuția acestora.

Astfel, în municipiul Vaslui, pentru reabilitarea a 10,4 km și extinderea altor 5,4 km de rețea de alimentare cu apă potabilă, s-au depus trei oferte care sunt în etapa de evaluare, urmând a fi anunțat câștigătorul pentru execuția lucrărilor.

În privința municipiului Bârlad, situația nu este la fel de bună în sensul că, la ora actuală, a fost finalizată documentația de atribuire și se află în stadiul de pregătire pentru a fi trimisă spre aprobare către Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice. Potrivit reprezentanților autorității de management, întârzierea depunerii documentației este cauzată de recentele modificări ale legii achizițiilor publice, prin Ordonanța 45/2016.

Cele două loturi care cuprind municipiul Huși și orașul Negrești sunt în termenul limită de depunere a ofertelor pentru execuția lucrărilor. Pentru stațiile de tratare și epurare din orașul Negrești, nu s-a depus nicio ofertă pe SEAP. În aceste condiții, autoritatea de management va transmite invitații directe, conform legii achizițiilor publice, către o serie de firme, cu termen 29 iunie.

În ceea ce privește sursele de aducțiune cu apă pentru municipiile Vaslui și Bârlad, se lucrează la pregătirea documentației pentru transmiterea către ANAP.

”Dacă toate procedurile decurg normal, fără contestații, toate contractele ar trebui să înceapă să fie implementate în toamna acestui an. Termenele de execuție sunt de 20-21 de luni. În cea mai mare parte, peste două treimi din lucrări presupune extinderea de rețele în zonele limitrofe orașelor”, ne-a declarat managerul de proiect Radu Tutunaru.

În cadrul aceluiași proiect, s-au realizat până acum stațiile de tratare și epurare din municipiile Vaslui și Bârlad. Recepția acestor obiective s-a făcut în iunie, respectiv decembrie 2017, în prezent aflându-se în perioada de notificare a defecțiunilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: