Home / Sport / Surpriză de proporții pentru micii fotbaliști de la Atletic Club Bârlad, care au fost vizitați de Andrei Ciobanu, campion al ligii I cu Viitorul Constanța

Surpriză de proporții pentru micii fotbaliști de la Atletic Club Bârlad, care au fost vizitați de Andrei Ciobanu, campion al ligii I cu Viitorul Constanța

Puștii de la grupele de fotbal 2007 și 2008 de la Atletic Club Bârlad au avut parte vineri de un moment deosebit, prilejuit de portarul echipei de seniori, Constantin Suciu. Acesta și-a dorit foarte mult ca micii fotbaliști să îl cunoască pe Andrei Ciobanu, bârlădean care s-a îndrăgostit de fotbal pe aceleași terenuri și care a cucerit titlul de campion al Ligii I cu Viitorul Constanța în sezonul 2016 – 2017.

Cu emoții de ambele părți întâlnirea a avut un caracter deosebit, Andrei Ciobanu declarându-se încântat de ceea ce vede la antrenamentul puștilor, iar cei mici sorbind cu grijă orice cuvânt al său, fixându-l cu privirea în admirație și dornici să afle cum îi pot călca pe urme.

“Îmi aduc aminte că aici am început și eu fotbalul, într-o vreme în care atunci când nu jucam între noi singurul adversar la îndemână era LPS Vaslui. Acum acești copii au șansa de a participa la atâtea turnee. Chiar și în pauzele dintre aceste competiții au destule cluburi în zonă în compania cărora să își verifice și să își dezvolte potențialul. Au și echipament, lucru la care noi doar visam când eram de vârsta lor. Fiecare venea cu ce găsea și erai norocos dacă prindeai un tricou de fotbalist celebru. Se întâmplă lucruri frumoase la Bârlad și e firesc să fie așa pentru că îmi aduc aminte când am fost copil de mingi la un meci jucat aici și stadionul era plin. La Bârlad există o tradiție a fotbalului, care din păcate nu e valorificată însă pe deplin. Acești copii trebuie să lupte pentru șansa lor de a ajunge în fotbalul mare, pentru că indiferent de alte circumstanțe acest lucru nu e posibil dacă nu ești disciplinat și îți dorești cu ardoare acest lucru”, a declarat pentru Est News Andrei Ciobanu.

Andrei Ciobanu și-a început cariera de fotbalist la Bârlad, sub îndrumarea lui Virgil Grigoraș. S-a transferat apoi când avea 10 ani la Sporting Club Vaslui, unde a jucat sub comanda lui Cătălin Grigore. Ulterior a plecat cu echipa FC Vaslui la Cupa Hagi Danone disputată la Suceava, unde a fost desemnat golgheterul competiției, motiv pentru care a intrat în atenția Academiei de fotbal “Gheorghe Hagi” Constanța. În 2017 a devenit primul bârlădean care a cucerit titlul de campion al Ligii I cu Viitorul Constanța. A fost apogeul unei cariere frumoase, cu titluri pe bandă rulantă de când a ajuns la Academia “Gheorghe Hagi”. Sezonul trecut a jucat de 18 ori pentru FC Viitorul. În sezonul regulat al Ligii I a prins nouă meciuri și a marcat două goluri, unul dintre el fiind decisiv pentru obținerea celor trei puncte cu FC Botoșani. A primit credit și în play-off, unde a mai evoluat de șapte ori. În Cupă a fost integralist de două ori, cu Școlar Reșița și FC Botoșani.

Bârlădeanul este și un obișnuit al echipei naționale de fotbal și a făcut parte din lot la fiecare categorie de vârstă până acum. A debutat în 2012, când a avut vârsta necesară pentru a participa la prima categorie de vârstă la juniori a echipei naționale, la U14. A avut atunci două meciuri cu Republica Moldova, la Galați, sub comanda lui Florin Raduciou. Evoluează la echipa de fotbal a României U21 de la 19 ani și așteptăm cu încredere momentul când va debuta în echipa de seniori.

Andrei Ciobanu va efectua un stagiu de pregătire în Polonia cu FC Viitorul Constanța, începând cu 22 iunie. Una dintre adversarele întâlnite va fi campioana Poloniei, Legia Varșovia, pe care FC Viitorul o va întâlni la 4 iulie, de la ora 20.00 (ora locală), chiar la Varșovia. Și vicecampioana Poloniei, Jagiellonia, se va număra printre echipele pe care Viitorul le va întâlni în Polonia, această partidă urmând să aibă loc la 30 iunie, la Kielce. Bârlădeanul s-ar mai putea duela cu nou-promovata în primul eșalon, Zaglebie Sosnowiec (antrenor Dariusz Dudek, fratele lui Jerzy Dudek), la 27 iunie, tot la Kielce. Primul joc amical al Viitorului după reluarea pregătirilor, programată la 13 iunie, va avea loc la 20 iunie, de la ora 20.00, cu Zimbru Chișinău, pe terenul Central al Academiei Gheorghe Hagi. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: