Home / Invatamant / Au trecut de un hop. Urmează matematica

Au trecut de un hop. Urmează matematica

Elevii de clasa a opta au fost testați , ieri, la limba și literatura română.

Peste 3.500 de elevi de clasa a opta din județul Vaslui au susținut, ieri, prima probă a evaluării naționale, mai precis proba scrisă la limba și literatura română.

La primul subiect elevii au avut de rezolvat șase cerințe pe baza unui fragment ales din romanul Inocenții al Ioanei Pârvulescu. În plus au avut de demonstrat în minimum 150 de cuvinte că un acel text aparține genului epic. Al doilea subiect a fost tot un text cu șase cerințe, elevii având de redactat și o narațiune de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Albă Carolina.

Unul dintre dintre elevi, care tocmai ieșise de la examen ne-a declarat că al doilea subiect a fost cel mai greu: “Da’ ce, eu am fost la Cetatea Albă ca să povestesc o întâmplare de acolo?”

Mâine, 13 iunie, elevii vor fi testați la matematică, iar joi este programată proba scrisă la limba și literatura maternă pentru elevii minorităților naționale.

Subiectele au un nivel mediu de dificultate, elevii având la dispoziție două ore pentru rezolvarea acestora.

Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, zi în care se pot depune și contestațiile. După patru zile vor fi afișate rezultatele finale. În funcție de rezultatele la Evaluarea Națională, absolvenții de gimnaziu se vor înscrie la liceu. Media de admitere în învățământul liceal este formată din media la Evaluarea Națională 2018, precum și media anilor de studiu din învățământul gimnazial, în proporții de 80%, respectiv 20%. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

Eforturi ale CPRUVVF Bârlad pentru prevenirea violenței domestice

„Să exmatriculăm violența!”. Sub acest slogan, Centrul de Primire ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: