Google+
Home » Justitie » Scene strigătoare la cer! Pedofil periculos din comuna Zorleni, arestat după ce a agresat sexual o fetiță din Bârlad

Scene strigătoare la cer! Pedofil periculos din comuna Zorleni, arestat după ce a agresat sexual o fetiță din Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

Un bărbat de 29 de ani, din Satul Simila, comuna Zorleni, a fost arestat preventiv după ce a încercat să-și satisfacă poftele animalice cu o fetiță din clasele primare. Cătălin Mihăilă a intrat pe mâinile polițiștilor fiind identificat chiar de copila agresată, ce trece acum, împreună cu familia ei, prin momente de coșmar în urma experienței cumplite de care a avut parte.

Scenele strigătoare la cer s-au petrecut miercuri, 6 iunie, pe o stradă din Bârlad, ziua în amiaza mare. Individul călătorise în același autobuz cu fetița, coborând, ca și ea, în aceeași stație. Copila era însoțită de o prietenă mai mică și, împreună, mergeau undeva în zona Școlii gimnaziale ”Manolache Costache Epureanu”. Cătălin Mihăilă le-a urmat îndeaproape. Pe drum a început să se masturbeze în fața fetelor, să le facă cu ochiul și să le cheme spre el. Fetița mai mare a înțeles imediat intențiile dezaxatului și a mărit pasul, înspăimântată. Pe o alee din zona Bisericii Sf. Nicolae, profitând de lipsa trecătorilor și de spațiul lipsit de vizibilitate, bărbatul s-a năpustit asupra fetei mai mari, încercând să o anihileze. Curajoasă, aceasta l-a lovit cu pumnii și cu picioarele în timp ce țipa din toate puterile. Fiindcă și cea mică a început să strige, bărbatul s-a speriat și s-a oprit. I-a dat drumul copilei și a rupt-o la fugă.

Spaima nu a paralizat-o nicidecum pe fată. Scăpată din ghearele pedofilului, cu o prezență de spirit lăudabilă, a scos telefonul și și-a sunat părinții. Fără a mai aștepta să ajungă la ea, aceștia au alertat imediat serviciul 112, așa încât polițiștii au putut fi prezenți în zonă la foarte scurt timp.

”Apelul a fost făcut miercuri, în jurul orelor 17.00. Polițiștii au reușit să-l identifice pe bărbatul de 29 de ani. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței. Față de acesta, magistrații au luat măsura arestului preventiv”, a declarat, pentru Est News, Silvia Manta, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Potrivit informațiilor furnizate reporterilor noștri de către procurorul Andreea Obreja Irinciuc, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria

Judecatoria Barlad

Bârlad, ”inculpatul Mihăilă Cătălin este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”.

Alte detalii nu au putut fi furnizate opiniei publice, după cum a comunicat Parchetul Bârlad.

”Procurorul de caz caz a apreciat că nu se impune mediatizarea cazului, raportat atât la natura infracțiunii săvârșite cât și necesitatea protejării intereselor persoanei vătămate” – este una dintre explicațiile parchetului.

Respectăm decizia procurorilor și precizăm că protejarea intereselor victimei este salutară, aici oprindu-se și interesul nostru gazetăresc. Din acest motiv, după cum vor remarca toți cei care cunosc amănuntele acestui trist eveniment, am trecut sub tăcere chiar și detalii care, deși publicate, nu ar fi adus atingere vieții private a victimelor (cum ar fi vârsta fetei agresate, motivul pentru care se afla în zona cu pricina și multe altele despre care, este evident, că avem cunoștință).

Dar, despre faptul că mediatizarea cazului nu se impune, opinia noastră de jurnaliști, construită inclusiv pe baza concluziilor psihologilor care au în portofoliu cazuri similare cu al fetei agresate, este că părinții trebuie să cunoască pericolele străzii. Numai așa copiii lor vor putea fi avertizați în consecință. Gestul fetiței care și-a anunțat părinții denotă că ea a înțeles pericolul prin care a trecut. Iar faptul că a înțeles este rezultatul unei educații exemplare, ce are în spate comunicarea corectă cu niște părinți informați. Și credem noi, informarea nu a venit doar din enciclopedii și tratate de știință, ci mai ales ca urmare a mediatizării responsabile a acestor cazuri imorale.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: