Home / Sport / Se naște o nouă stea a atletismului românesc . Vasluianca Antonia Renata Dragomir lasă în urmă statutul de speranță

Se naște o nouă stea a atletismului românesc . Vasluianca Antonia Renata Dragomir lasă în urmă statutul de speranță

Vasluianca Renata Antonia Dragomir, pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesoara Doina Crețu, se apropie cu pași mici, dar hotărâți, către prima selecție în loturile naționale. Încă de anul trecut, când era în primul an de copii 2 și întâlnea adversare mult mai experimentate, a demonstrat că are talent din plin. Odată însă ce a ajuns în anul doi de la această categorie de vârstă a început să se detașeze clar de celelalte sportive.

Antonia a reușit sâmbătă, pe stadionul Tineretului din București, să cucerească aurul la Campionatul Național de Atletism pentru copii, la proba de 500 de metri. Aceasta și-a zdrobit concurența, ocupanta locului doi trecând linia de sosire cu peste cinci secunde mai târziu. Vasluianca a terminat cursa în 1:23.28 minute, un timp îmbunătățit considerabil față de prestația sa de anul trecut. Atunci reușea să smulgă bronzul unor sportive aflate în anul doi de categorie, după ce încheia cursa în 1:30 minute.

A refuzat să meargă la banchet pentru a nu îi afecta performanța

Nimic nu pare să o poată împiedica pe Antonia din drumul ei către glorie. Are o ambiție de nestăvilit și face orice sacrificiu este nevoie pentru a fi cea mai bună. Obișnuită cu munca și dedicația pentru un sport pe care îl iubește din toată inima orice sincopă din programul ei de antrenamente devine brusc cel mai mare dușman. Nicio răceală nu o poate convinge să renunțe să lupte pentru visul ei, chiar și dacă nu poate concura la nivel maxim. De data aceasta a ales să renunțe la banchetul de clasa a IV-a pentru că ar fi fost o oboseală suplimentară care ar fi putut-o costa la București.

Lupta pentru depășirea propriei condiții

De multe ori rețeta succesului este nevoia, un preț pe care unii sportivi parcă prea îl plătesc cu vârf și îndesat. Este și cazul Antoniei, care nu provine dintr-o familie înstărită care să îi poată oferi condiții de top de care beneficiază alte concurente întâlnite de-a lungul timpului. Minunea vasluiană are însă parte de iubirea celor care o cunosc și care simt că nu pot să nu o sprijine pentru ca aceasta să își împlinească visul. Atât familia, cât și învățătoarea acesteia, Lăcrămioara Borcan și antrenoarea Doina Crețu, dar nu numai, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i asigura o viață frumoasă.

Ambiția Antoniei a cucerit-o și pe Ancuța Bobocel, atletă care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară din 2008 și din 2012 și a fost prezentă și la Campionatul Mondial de Atletism în 2007 și 2009. Emoționată de faptul că Antonia a fost nevoită să alerge sâmbătă cu o pereche de adidași lipiți aceasta a contactat-o pe antrenoarea Doina Crețu și i-a promis că îi va trimite Antoniei o pereche de adidași noi.

Ascensiunea Antoniei nu este întâmplătoare, unul dintre ingrediente fiind chiar antrenoarea acesteia

Antonia nu este primul copil care ajunge să aibă performanțe deosebite sub îndrumarea Doinei Crețu. Și alte vasluience pregătite de aceasta au reușit să cucerească o mulțime de medalii de aur pe plan național dar și la competiții internaționale. Printre ele Iasmina Mocanu, Georgiana Donose și Daniela Câmpanu.

Extrem de dedicată, profesoara Doina Crețu a înțeles că nu putem avea sportivi extrem de talentați când au vârsta necesară pentru a prinde lotul național, la 13 – 14 ani, dacă nu sunt sprijiniți corespunzător până atunci. Rezultatele necesare obținerii unei burse olimpice nu pot fi obținute decât cu o mentalitate de campion, dar și cu o alimentație corespunzătoare și echipamentul potrivit.

“De la anul face pasul spre o nouă categorie, copii 1 și vor crește cerințele. Este însă extrem de talentată și nu îmi fac deloc probleme. Sunt trei ani de când face atletism și an de an a cucerit medalii. Anul acesta l-am încheiat cu două medalii de aur și una de argint. Sunt foarte bucuroasă pentru această victorie și acest timp absolut superb. A alergat foarte bine, este un copil de mare viitor. Eu încerc să o ajut cât pot de mult pentru a reuși să facă o carieră din asta. Mă bucur foarte mult că am avut parte de înțelegerea soțului meu, care o îndrăgește și el pe Antonia și o ajută de câte ori are posibilitatea”, a declarat pentru Est News Doina Crețu, antrenoarea Antoniei.

Încă de la primul contact cu atletismul vasluianca a dovedit o eficiență de invidiat părând că poate reuși orice își propune. În 2016 a cucerit titlul de campioană mondială la 200 metri în sală și 300 de metri în aer liber. A mai obținut bronzul la 1000 metri cros și două medalii de aur la „Cupa de Iarnă pentru Copii”. Anul trecut, vasluianca a câștigat medalia de bronz la proba de 500 de metri, în cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Copii, categoriile 1, 2 și 3. Aceasta a concurat la categoria Copile 2, unde a fost întrecută doar de două fete cu un an mai mari decât ea. La această categorie de vârstă au participat fete născute în anii 2006 și 2007, iar vasluianca tocmai făcuse trecerea la altă categorie de vârstă. Talentul Antoniei s-a văzut însă chiar și în aceste condiții, pentru că ea a fost cea mai mică participantă la această categorie și totuși a prins un loc pe podium. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: