Home / Justitie / Șoferii vasluieni, pericol public

Șoferii vasluieni, pericol public

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui. Acestea sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din localitatea Chițoc, comuna Lipovăț, a fost prins sâmbătă de polițiști în timp ce conducea băut. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În aceeași zi a fost prins în “offside” și un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Codăești. Acesta conducea un tractor înmatriculat în județul Suceava deși nu deținea permis de conducere. Ba mai mult, era și băut bine. Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Un bărbat în vârstă de 21 de ani din localitatea Lunca Banului a fost prins de polițiștii hușeni conducând pe strada Ștefan cel Mare din localitate, deși avea permisul suspendat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Județean 246, pe raza localității Tăcuta, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Germania, condus de un bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Tăcuta, județul Vaslui. Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumuri publice. De asemenea, polițiștii vasluieni efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt în scop de folosință”, întrucât bărbatul a luat fără drept autoturismul, fără acordul administratorului firmei căreia acesta îi aparținea.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Tecuciului din municipiul Bârlad, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din localitatea Fruntișeni, județul Vaslui. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, pe raza localității Mînjești, comuna Muntenii de Jos, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Mînjești, comuna Muntenii de Jos. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflându-se duminică în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Drumul Comunal 56, pe raza localității Țuțcani, comuna Mălușteni, județul Vaslui, au depistat de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din aceeași localitate, care conducea un moped neînmatriculat. Cu ocazia verificărilor efectuate în cauză s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. (G.P)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Membrul unei secții de votare din Bunești a fost dat afară, după ce a filmat și a făcut scandal

Membrul unei secții de votare ...

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: