Google+
Home » Justitie » Spargere ca în filme la Vanbet! S-au furat 11 miliarde de lei vechi, cu tot cu seiful de 250 de kilograme în care erau ținuți

Spargere ca în filme la Vanbet! S-au furat 11 miliarde de lei vechi, cu tot cu seiful de 250 de kilograme în care erau ținuți

de Crina BUTA

Jaf de proporții la SC Vanbet, unde o bandă de hoți a furat seiful în care se aflau 1,1 milioane lei (11 miliarde de lei vechi) din sediul firmei situat în satul Sălcioara, comuna Banca. Banii fuseseră lăsați în casierie pentru plata salariilor angajaților.

Fanel Bogos, patronul SC Vanbet

Spargerea a fost descoperită de către o angajată, ieri dimineață, la ora 4, când a ajuns la serviciu. Polițiștii sosiți la fața locului au ridicat capturile video surprinse de camerele montate în exteriorul clădirii, dar și pe holurile interioare. Imaginile au arătat un grup de câțiva indivizi, cu cagule pe cap. Aceștia au pătruns în clădire urcându-se pe o țeavă de la instalația de aer condiționat și spărgând un geam. Ajunși în interior, au luat toate birourile la răscolit până au găsit „comoara”:  un seif de 250 de kilograme în care se aflau banii pentru salariile angajaților, nici mai mult, nici mai puțin de 1.100.000 lei.

Se pare că hoții și-au planificat spargerea din timp, fiind pregătiți să facă față ”condițiilor” dificile de sustragere a banilor: au cărat după ei niște cauciucuri pe care le-au așezat la baza clădirii, pentru a amortiza căderea seifului de la etaj.

„ Apelul a fost în jurul orei 4:00 marți dimineață, polițiștii deplasându-se la fața locului, în satul Sălcioara. În cauză, a fost deschis dosar de cercetare penală pentru furt calificat. Cercetările se fac de către Serviciul de Investigații Criminale”, a declarat, peste Est News, Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Este cea mai mare spargere de care a avut parte grupul de ferme a SC Vanbet și vine la nici două luni după jaful de la punctul de lucru din Bucești, județul Galați, când au fost furați 800.000 de lei. Hoțul nu a fost prins nici acum, birourile nefiind dotate cu camere video. Se bănuiește că ar fi cineva care lucrează în firmă, întrucât ușile nu fuseseră forțate.

Sediul de la Sălcioara al firmei Vanbet a mai fost start și în luna ianuarie. Au fost furați 60.000 de lei, autorul fiind chiar șoferul firmei, Cătălin Lihor. Un individ cu antecedente penale, autor al mai multor jafuri, atât în țară, cât și în Spania. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, după ce s-a asigurat că nu este observat de nicio persoană, Lihor Catalin a sărit gardul în incinta Vanbet și, cu o scândură, a spart geamul unei uși de acces. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Lihor a pierdut la păcănele toată suma furată.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: