Google+
Home » Invatamant » Copiii de aur ai Bârladului! Bravo vouă, Andrei, Cătălina, Irina și Lucian!

Copiii de aur ai Bârladului! Bravo vouă, Andrei, Cătălina, Irina și Lucian!

de Mihaela NICULESCU

Zilele trecute, absolvenții clasei a VIII-a au avut ocazia de a constata care a fost nivelul lor de pregătire în cadrul gimnaziului. Pe mulți i-au mulțumit notele, dar numai câțiva au reușit să obțină titlul de șef de promoție.

Albert Andrei Mârzac

Școala „Iorgu Radu” din Bârlad se mândrește în acest an cu un șef de promoție de nota 10. Bârlădeanul Albert Andrei Mârzac, din clasa a VIII-a A, a absolvit clasele V – VIII cu media 10.00. Pasionat de biologie, Albert Andrei a ales să urmeze Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, la profilul Științele Naturii. El a participat la Olimpiada de Biologie atât la faza locală, cât și la cea județeană unde s-a clasat pe locul II. Nu este singura competiție pe care a bifat-o cu succes, olimpiada de Lingvistică, una dintre cele mai grele, numărându-se în palmaresul lui Andrei.

Șefa de promoție a Școlii „Vasile Pârvan” a încheiat cei patru ani de studiu cu media generală 9.58. Elevă a clasei a VIII-a A, Cătălina Chiru știe de pe acum că vrea să devină medic. Va urma cursurile Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, la profilul Chimie-Biologie. Merituoasa elevă, care este din comuna Coroiești, întregește lista șefilor de promoție care provin din mediul rural.

Școala Generală „Episcop Iacov Antonovici” a avut bucuria de a scoate anul acesta doi șefi de promoție. Irina Muntenașu din clasa a VIII-a B și Lucian Roșca din clasa a VIII-a A au fost declarați cei mai buni absolvenți ai școlii, clasându-se pe primul loc, cu media 9.99 în cei patru ani de gimnaziu. Ambii s-au hotărât să urmeze Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, profilul Științele naturii. Irina s-a remarcat prin rezultate foarte bune la învățătură, la toate disciplinele, participând la olimpiada județeană de matematică și fiind membră în grupul de muzică folk al școlii. Lucian este, de asemenea, un elev sclipitor, care s-a calificat la faza națională atât la fizică, cât și la chimie, optând în final pentru chimie. Este calificat la faza națională a olimpiadei „Științe pentru juniori”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: