Home / Social / Cum își bate joc CFR Călători de locuitorii județului, dar și de pensionarii care au bilete de tratament: trenurile către litoral ANULATE

Cum își bate joc CFR Călători de locuitorii județului, dar și de pensionarii care au bilete de tratament: trenurile către litoral ANULATE

Ca într-o veritabilă lume paralelă cu civilizația și cu condițiile decente de trai, locuitorii județului Vaslui care vor să meargă la mare cu trenul, în această perioadă, nu au decât să-și amâne planurile. Sau să-și cumpere mașină. CFR Călători a anulat cele două trenuri inter-regio care asigurau legătura Moldovei de est și în special a județului nostru cu litoralul. În aceste condiții, toată lumea, inclusiv pensionarii care doresc să ajungă în cele două stațiuni de tratament de la Marea Neagră trebuie să meargă până în București, unde trebuie să schimbe trenul, și apoi să ia un microbuz din Constanța spre Eforie Nord sau Mangalia.

Pensionarii care obțin, și așa cu greu, bilete tratament în stațiuni de pe litoral s-au trezit că nu mai au cum să ajungă în mod direct, așa cum se întâmpla până anul acesta, în Eforie Nord sau Mangalia. Și asta, după ce CFR Călători a luat decizia de a anula cele două garnituri inter-regio Iași – Constanța și Iași – Mangalia. În aceste condiții, beneficiarii de bilete de tratament trebuie să opteze pentru rute ocolitoare pentru a ajunge în stațiunile indicate de către medici pentru tratarea anumitor afecțiuni. Evident, aceasta presupune ore în plus petrecute în tren și în gări, precum și sume de bani în plus pentru bilet.

Am fost la Agenția CFR să iau biletele pentru mine și soțul meu până în Eforie Nord. Doamna de la ghișeu mi-a spus că nu avem tren direct așa că trebuie să mergem pe o rută ocolitoare, prin București. Am plecat la miezul nopții din Vaslui, am ajuns în Capitală la șapte dimineața și apoi, după mai bine de o oră de așteptat, am plecat cu alt tren la Constanța. De acolo, am mers în autogară și am luat un microbuz până în Eforie Nord. Și uite așa am ajuns în stațiune după vreo 12 ore de chin prin trenuri și microbuz”, ne-a mărturisit unul dintre pensionari.

Din câte se pare, CFR Călători a decis să anuleze cele două perechi de trenuri din raționamente financiare și este posibil ca acestea să fie repuse în circulație abia la sfârșitul lui iunie, adică la aproape două luni de la deschiderea sezonului pe litoral. Trenurile vor circula, așadar, doar între 30 iunie și 30 august. Toate aceste lucruri pot fi aflate cu mare, mare greutate. Serviciile telefonice de informații sunt nefuncționale. Cine vrea să știe câte ceva trebuie să meargă personal la casele de bilete din gări, dar nici aici nu te surprinde cineva cu prea multă amabilitate.

De exemplu, la numerele de telefon ale Gării Bârlad, pe care le-am găsit pe internet, nu răspunde nimeni. Într-o incredibilă bătaie de joc, unul dă non-stop ton de ocupat, iar celălalt post telefonic este desființat.

Pentru a afla mai multe amănunte, am sunat la numărul special al călătorului: 021951, unde o doamnă ne-a spus (în sfârșit!) că în această perioadă locuitorii județului Vaslui nu pot ajunge cu trenul pe litoral.

Cam aceasta este grija decidenților față de călători, cam așa este încurajat turismul românesc pe litoral, punându-le piedici turiștilor care nu au mașini personale, obligându-i să meargă cu microbuzul sau să ia avionul. Se pare că nu lipsa de călători a determinat CFR Călători să anuleze anul trecut trenurile dinspre Iași spre mare, ci alte motive, despre care nu cunoaștem nimic. (Ionuț PREDA, Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: