Google+
Home » Invatamant » O vacanță provocatoare pentru elevii bârlădeni pasionați de informatică

O vacanță provocatoare pentru elevii bârlădeni pasionați de informatică

de Mihaela NICULESCU

Asociația cultural – educațională „Viitor trecutului nostru” va susține pe perioada vacanței de vară o activitate în premieră pentru elevii bârlădeni. În sediul Clubului de informatică „GiuCamp” de la Casa de Cultură Bârlad, inițiat de profesorul de informatică Vlad Giurcanu, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, în perioada 25 iunie – 1 iulie se va desfășura Școala de vară de informatică.

Cursurile, care vor avea loc în fiecare zi între orele 09.00 și 11.00, sunt gratuite și se adresează elevilor de gimnaziu pasionați de internet și calculatoare. Toate școlile gimnaziale din Bârlad au primit invitația de a oferi elevilor interesați oportunitatea dezvoltării de competențe în domeniul I.T.

Profesorul Vlad Giurcanu, coordonatorul clubului “GiuCamp”, vrea să le reamintească astfel elevilor, profesorilor și părinților că nevoia de a face față cerințelor unei societăți tot mai informatizate și digitalizate este reală.

Lipsa unei educații în această direcție poate duce la marginalizare. Ritmul tot mai accelerat de evoluție a lumii contemporane și al acumulării progresive de informații diverse și-a pus amprenta asupra preocupărilor și modului de viață al familiei de astăzi. Ritmul noilor tehnologii conduce la un public saturat, dar ignorant. În societatea cunoașterii, operarea cu noile tehnologii și concepte, utilizarea lor creativă și complexă, sunt garanții ale succesului individului în comunitatea în care trăiește”, a declarat pentru Est News profesorul Vlad Giurcanu.

Clubul „GiuCamp”, în parteneriat cu Asociația „Viitor trecutului nostru”, își propune să conștientizeze comunitatea locală cu privire la nevoia de instruire, pentru a face față cerințelor unei societăți tot mai informatizate. De asemenea, cele două entități își propun promovarea colaborării între organizațiile locale, în vederea sprijinirii educației digitale pentru tineri.

Activitățile pot fi consultate pe facebook, în cadrul grupului „GiuCamp”, unde afilierea este liberă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: