Google+
Home » Sport » Trei bârlădeni au făcut parte din echipa Rugby în șapte a României, care s-a impus în prima etapă a Campionatului European

Trei bârlădeni au făcut parte din echipa Rugby în șapte a României, care s-a impus în prima etapă a Campionatului European

Rugbyștii bârlădeni Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Alexandru Bucur și Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare) au luat aurul la Zagreb, în Croația, după ce România a câștigat în weekend primul turneu al Rugby Europe Men 7’s Trophy.

România s-a impus în faza grupelor, a avut un parcurs fără greșeală până în finală pe care a câștigat-o dramatic împotriva Lituaniei, cu un eseu marcat n prelungiri și astfel echipa noastră națională conduce în clasamentul general al competiției.

În prima zi a etapei de la Zagreb, România s-a aflat într-o grupă alături de Ungaria, Israel și Lituania, grupă pe care a încheiat-o pe locul întâi, fără a cunoaște înfrângerea. Debutul cu Ungaria, iar apoi disputa cu Israel ne-au adus două victorii în care nu am primit puncte, în schimb am marcat 11 eseuri dintre care cele mai multe l-au avut că autor pe Ionel Melinte.

Lupta pentru sprematia în grupă s-a dat împotriva Lituaniei. A fost o partidă extrem de echilibrată, cu răsturnări de scor, în cele din urmă consemnându-se un rezultat de egalitate. Din nou Ionel Melinte s-a evidențiat cu o încercare, alături de reușitele lui Stephen Hihetah și Vlăduț Zaharia, dintre acestea una fiind transformată de Alexandru Bucur. Astfel, România a încheiat pe prima poziție în clasamentul Grupei B calificându-se pentru faza sferturilor de finală.

Primul adversar în cea de-a doua zi a competiției a fost Luxemburg, echipă pe care am întâlnit-o în sferturile de finală. Am avut o prima repriză bună în care ne-am distanțat decisiv, 22-0 a fost scorul pauzei și am obținut un succes cu 27-14 grație eseurilor marcate de Stephen Hihetah hat-trick, Vlăduț Popa și Dennis Perju, respectiv câte o transformare izbutită de Luke Samoa și Alexandru Țiglă.

Adversara echipe nostre în semifinale a fost Israelul care a dat o replică pe măsură, cel puțin până la pauză când rezultatul a fost strâns 7-5 în favoarea României cu încercarea lui Jack Umaga, transformată de Alexandru Bucur dar și cu Stephen Hihetah care a văzut un cartonaș galben. După pauză Ionel Melinte și din nou Jack Umaga a bătut defensiva adversă pentru ca rezultatul final să-l stabilească Cătălin Prunaru.

În finală România a întâlnit din nou Lituania, adversară și în faza grupelor, o echipa care anul trecut ne învinsese la București în semfinale. Nordicii au început în forță și au deschis scorul însă cu eseurile marcate de Dennis Perju ,Vlăduț Popa și Alexandru Bucur am trecut în avantaj. După pauză lituanienii au întors rezultatul însă efortul lui Vlăduț Zaharia și precizia lui Alexandru Bucur au trimis jocul în prelungiri.

Chiar la prima fază a prelungirilor Cătălin Prunaru nu a putut fi oprit din drumul său către terenul de țintă și a dat lovitura de grație cu un eseu de aur care a decis învingătoarea acestei prime etape din cadrul competiției Rugby Europe Men 7’s Trophy.

România a câștigat o etapă de Campionat European după o așteptare de opt ani, ultima astfel de performanță înregistrându-se în 2010 la București , următoarea rundă, decisivă pentru promovarea în Grand Prix Series urmând a avea loc în Lituania, între 30 iunie – 1 iulie.

Clasament general:
1. Rom
ânia-20p
2. Lituania-18p
3. Belgia-16p
4. Israel-14p
5. Danemarca-12p
6. Ucraina-10p
7. Luxemburg-8p
8. Croa
ția-6p
9. Bulgaria-4p
10. Cipru-3p
11. Ungaria-2p
12. Letonia-1p

România a avut la această etapă următoarea componență:

Timișoara Saracens: Luke Samoa, Vlăduț Zaharia, Jack Umaga, Vlad Popa

CSA Steaua: Dennis Perju, Ionel Melinte

CSM București: Cătălin Prunaru, Daniel Carpo (căpitan), Sioeli Lamă

CSM Știința Baia Mare: Alexandru Bucur, Alexandru Țiglă*

CS Dinamo: Valentin Ivan

Hull Rugby (Anglia): Stephen Hihetah

STAFF: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazăr – manager

Alexandru Țiglă* este jucătorul de rezervă (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: