Google+
Home » Justitie » (VIDEO) Unul dintre violatorii de la Văleni a ieșit din pușcărie

(VIDEO) Unul dintre violatorii de la Văleni a ieșit din pușcărie

Unul dintre cei șapte tineri din Văleni care, în 2015, au fost condamnați la închisoare după ce au sechestrat și violat o elevă de 18 ani, a ieșit din pușcărie, fiind eliberat condiționat de către Judecătoria Vaslui. Așteptat de către o persoană mai în vârstă, Alin Dumitru Rotaru a refuzat să facă vreo declarație la ieșirea din penitenciar, acolo unde a stat închis efectiv jumătate din pedeapsa de șase ani și jumătate pe care o avea de ispășit.

Magistrații vasluieni au dat startul eliberărilor condiționate în cazul celor șapte violatori de la Văleni. Primul care părăsit pușcăria înainte de ispășirea integrală a pedepsei este Alin Dumitru Rotaru, cel care avea de executat șase ani și jumătate de închisoare. Însă, în urma analizei făcută de Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui, s-a considerat că acesta poate părăsi mai devreme închisoarea, punându-i-se, însă, în vedere o serie de obligații pe care le are de îndeplinit pe perioada termenului de supraveghere.

Pune în vedere condamnatului dispozițiile art. 100 alin. 5 și art. 104 al. 2 Cod penal referitoare la conduita sa viitoare și consecințele la care se expune, dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligațiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere”, se arată în sentința instanței.

Dată la mijlocul săptămânii trecute, decizia judecătorilor vasluieni nu a fost contestată de către procurori în termenul legal de trei zile, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Ioan Surleac, condamnat în același dosar. Ceea ce a cântărit, cel mai probabil, în decizia magistraților a fost achitarea de către Alin Rotaru a daunelor morale stabilite prin sentința din 2015, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Surleac.
Așteptat de către o persoană mai în vârstă, Alin Dumitru Rotaru a refuzat să facă vreo declarație la ieșirea din penitenciar, acolo unde a stat închis efectiv jumătate din pedeapsa de șase ani și jumătate pe care o avea de ispășit. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: