Google+
Home » Invatamant » Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad – proiect in Portugalia

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad – proiect in Portugalia

Anul școlar 2017-2018 a fost un an foarte bun pentru Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad, care a reușit implementarea proiectului de mobilitate Erasmus Plus ”TRIP – Program de internship în turism și alimentație”, nr. referință proiect 2017 – 1 – RO01 – KA102 – 035895.

În cadrul proiectului s-au derulat activități de mobilitate atât pentru elevii, cât și pentru cadre didactice. Astfel, elevii de la specializarea Tehnician în turism au beneficiat de un stagiu de pregătire practică timp de 2 săptămâni în companii din Lisabona (Portugalia). Pe lângă competențele de specialitate, elevii și-au îmbunătățit competențele de comunicare în limba engleză, precum și bagajul cultural prin vizitele efectuate în timpul liber atât la obiective istorice din Lisabona, cât și din Sintra. În urma efectuării stagiului, elevii au primit certificatul de mobilitate Europass, document în care sunt menționate competențe asimilate și care le facilitează accesul pe piața europeană a muncii.

Activitățile în care au fost implicate cadrele didactice au avut drept scop familiarizarea cu bunele practici utilizate în Portugalia pentru facilitarea și integrarea tinerilor absolvenți VET pe piața muncii europene. Participanții au fost antrenați în activități diverse fiind provocați să-și expună opiniile cu privire la cele mai potrivite soluții care ar putea avea un impact determinat în creșterea gradului de ocupare a tinerilor absolvenți.

„Experiența acestui proiect a fost unică pentru participanți. Au avut ocazia să se familiarizeze cu rigoarea muncii în unitățile turistice portugheze și să lucreze în echipe multiculturale”, precizează organizatorii proiectului.

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad a participat la acest proiect alături de alte trei licee din Regiunea NE a Romaniei: Liceul Tehnologic Hîrlău, Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani, Colegiul Tehnic de Idustrie Alimentară Suceava. Partener al acestor licee în proiectul Erasmus Plus de mobilitate pentru formare profesională VET a fost Asociația „O șansă pentru fiecare” din Iași.

TRIP este un program de internship în turism și alimentație, proiect ce se derulează în anul școlar 2017-2018. Partenerul portughez pentru toate cele șase fluxuri organizate în cadrul proiectului este organizația C4G – Consulting and Training Network LDA Lisabona – Portugalia.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: