Home / Invatamant / Peste 3.000 de elevi de clasa a opta au fost testați, ieri, la matematică

Peste 3.000 de elevi de clasa a opta au fost testați, ieri, la matematică

Aproape toți elevii cu care redactorii noștri au stat de vorbă, ieri, ne-au declarat că subiectele de la geometrie au fost cele mai grele. În plus o problemă de algebră le-a dat peste cap logica.

“A fost o problemă de logică pe care n-am priceput-o. Enunțul suna cam așa: niște elevi voiau să cumpere material didactic pentru un proiect școlar. Dacă fiecare elev contribuia cu câte 20 de lei mai erau necesari 20 de lei pentru cumpărarea materialelor, iar dacă fiecare contribuia cu câte 25 de lei, rămâneau cinci lei. Trebuia să determinăm suma necesară pentru cumpărarea materialelor. Problemele de geometrie au fost complicate puțin. Sper să iau nota 7-7,5”, ne-a declarat Robert, un elev de la Școala general nr.3 “ Constantin Parfene”.

În general vorbind, exercițiile de la primul subiect au un grad mic de dificultate și verifică câteva noțiuni de bază ale elevului, învățate până-n clasa a opta. Cine rezolvă corect primul subiect primește 30 de puncte (șase exerciții notate cu cinci puncte fiecare), iar cu cele zece puncte primite din oficiu are asigurată nota patru. Concret la examenul de ieri, la primul subiect era vorba de un calcul simplu care presupunea respectarea ordinii efectuării operațiilor, regula de trei simplă, operații cu mulțimi, citirea datelor dintr-un tabel și cunoștințe minimale de geometrie.

Nivelul de dificultate crește ușor la subiectul al doilea. Elevii au avut de desenat un cub, apoi au avut de rezolvat problemă de divizibilitate cu număr prim, o problemă care se rezolvă cu ajutorul ecuațiilor, de reprezentat graficul unei funcții și de calculat o distanță până la grafic, apoi o expresie cu o necunoscută care trebuia redusă la un număr real folosind formule de calcul prescurtat. Rezolvarea corectă și completă a a acestui subiect aduce încă 30 de puncte elevului.

La subiectul al treilea au fost două probleme, una de geometrie plană și una de geometrie în spațiu, fiecare având mai multe subpuncte. Problema de geometrie plană pornește de la datele unor triunghiuri, iar la geometria în spațiu elevii au avut de rezolvat trei subpuncte, dată fiind o piramidă triunghiulară regulată. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: