Google+
Home » Social » Stimulente financiare pentru angajarea elevilor în timpul vacanței

Stimulente financiare pentru angajarea elevilor în timpul vacanței

Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței aduce bani în plus societății comerciale la care aceștia vor lucra.

Mai exact vorbim de un stimulent financiar în valoare de 250 de lei pentru fiecare elev și student angajat .

“Stimulentul se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, ne-a declarat ieri, Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui.

În cazul tinerilor care nu au împlinit 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM Vaslui în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței și nici angajatorii care au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesați pot cere informații suplimentare la sediul AJOFM Vaslui. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: