Google+
Home » Invatamant » Trei fete și un băiat, frumoși și deștepți: Ioana, Raluca, Ana și Andrei, șefi de promoție!

Trei fete și un băiat, frumoși și deștepți: Ioana, Raluca, Ana și Andrei, șefi de promoție!

de Mihaela NICULESCU

Emoții mai mari, ieri, la proba de matematică a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a. Nu și în cazul Ralucăi Toma, Anei Stoleriu și Ioanei Claudia Pelin, șefele de promoție de la Școala de Arte „Nicolae Tonitza”, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și Școala „Manolache Costache Epureanu”.

Raluca Toma a încheiat gimnaziul cu media generală 9.95. A ales Școala de Arte pentru că i-a plăcut să studieze pianul. Îl va studia în continuare, în particular, dar el va rămâne doar o pasiune, pentru că a optat pentru Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, profilul Matematică – Informatică. S-a remarcat în gimnaziu la toate obiectele, în special la matematică și limba română. Își va aduce aminte cu plăcere de Școala de Muzică, pe care a reprezentat-o la diferitele concursuri de muzică, îndrumată fiind de profesorul de pian Mihail Manciu. Raluca spune că e prea devreme să declare cu certitudine că va urma o anumită facultate.

Seriozitatea și perseverența manifestate în timpul anilor de gimnaziu i-au adus și Anei Stoleriu, elevă a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, titlul de șef de promoție. Și Ana a fost o elevă strălucită la toate materiile. A terminat clasele a V -a și a VI-a cu media generală 10, a participat la olimpiada de limba română și în paralel s-a ocupat și de pasiunile ei, vioara și pictura. Se mândrește că a reușit să obțină media generală 9.95 în cei patru ani de gimnaziu, pentru că profesorii ei au pus înaintea generozității, obiectivitatea acordării notelor. Tocmai de aceea, dorește să urmeze liceul la aceeași instituție de învățământ, la secția Științele naturii. Este un profil care îi creează oportunități diverse pentru formarea profesională viitoare. Chiar dacă acum este tentată să urmeze facultatea de arhitectură, este posibil ca pe parcursul a doi – trei ani să își schimbe opțiunea.

Școala „Manolache Costache Epureanu” se mândrește anul acesta cu o șefă de promoție de nota 10.00. Eleva Ioana Claudia Pelin, din clasa a VIII-a C, a reușit performanța ca în toți anii de gimnaziu să obțină media maximă.

Foarte aproape de ea a fost și colegul ei de clasă, Andrei Ignat, care a obținut media generală 9.99. Pentru că diferența este foarte mică, conducerea școlii a hotărât ca amândoi să primească diplome de șef de promoție. Atât Andrei cât și Ioana au optat pentru Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, profilul matematică – informatică. Eleva de nota 10.00 ar dori să urmeze după liceu Facultatea de Relații Internaționale, dar rămâne de văzut dacă decizia luată acum va mai fi valabilă peste patru ani.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: