Google+
Home » Administratie » Biroul de Pașapoarte din Bârlad a fost redeschis

Biroul de Pașapoarte din Bârlad a fost redeschis

de Mihaela NICULESCU

De câteva zile, Biroul de Pașapoarte de la Bârlad și-a redeschis porțile. Locuitorii orașului, cât și ai comunelor din jur nu mai sunt nevoiți să consume timp și bani cu deplasarea până la sediul Serviciului Public pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor din Vaslui.

Măsura redeschiderii punctului de lucru de la Bârlad a fost luată de Eduard Popica, prefectul județului, în urma cererilor cetățenilor, luând în calcul și revenirea în țară, în concediu, a multor cetățeni care au nevoie de schimbarea pașaportului, dar și aglomerația de la Serviciul Public din Vaslui.

Legislația ne obligă să implementăm sistemul online de prelucrare și stocare a datelor, sistem ce scutește deplasarea bârlădenilor până la Vaslui, întrucât în curând atât stocarea, cât și prelucrarea datelor, se va face la Bârlad. Pentru asta este nevoie de montarea unor antene pe blocul la al cărui parter funcționează Biroul Pașapoarte. Din cauza unui cetățean care, pe moment, a avut o răbufnire și nu și-a dat acordul, așa cum au făcut ceilalți locatari, pentru montarea antenelor, timp de o lună Biroul de Pașapoarte a fost închis. Am deschis din nou biroul, încercând să rezolvăm problema oamenilor tot prin metoda veche, de preluare a datelor la Bârlad și de prelucrare la Vaslui. Între timp, se pare că cetățeanul respectiv a revenit la sentimente mai bune, chiar a avut o discuție cu primarul Boroș, așa că în curând vom implementa sistemul online care va permite prelucrarea datelor la Bârlad”, a declarat pentru Est News prefectul Eduard Popica.

Așadar, toți cei care doresc să depună cereri pentru eliberarea de pașapoarte se pot adresa Biroului de Pașapoarte din Bârlad, care va fi deschis de două ori pe lună, marțea, în intervalul orar 9.30 – 12.30.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: