Google+
Home » Invatamant » „Caravana Cireșarilor” a pornit din Ibănești

„Caravana Cireșarilor” a pornit din Ibănești

Miercuri, 13 iunie, Biblioteca Municipala „Stroe Belloescu” și Școala Gimnaziala nr. 1 Ibanesti au organizat o inedita activitate de comemorare a scriitorului Constantin Chirita, autorului seriei „Ciresarii”.

Întrucat cunoscutul scriitor s-a nascut si a invatat in localitatea Putul Olarului din comuna Ibanesti, gazdele de la scoala locala si-au intampinat oaspetii într-un mod sugestiv, oferindu-le cirese. Nici copiii nu s-au lăsat mai prejos prezentând un frumos program artistic.

„Activitatea, aflata la prima editie, s-a intitulat Caravana Ciresarilor și presupune încurajarea lecturii în randul elevilor de gimnaziu și al tinerilor în general. De aceea initiativei i s-a alaturat si un grup de voluntari ai bibliotecii noastre, care promoveaza lectura si in cadrul altor activitati similare desfasurate de institutia noastra. Trebuie sa remarcam si colaborarea cu intreg colectivul de cadre didactice al scolii partenere din Ibanesti, care s-a pregatit exemplar pentru aceasta prima editie a Caravanei Ciresarilor”, a spus Cristina Vizitiu, directorul Bibliotecii „Stroe Belloescu”.

Din partea organizatorilor din Barlad, la activitate au participat viceprimarul Roxana Miron -Feraru, Cristina Vizitiu, Mihaela Andreea Hanganu, bibliotecar și Costel Tudor, consilier personal al primarului Municipiului Barlad. (G.P.)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: