Home / Social / Decizia luată de autorități în cazul fetei de 11 ani care a fugit de acasă și a lăsat un bilet de adio

Decizia luată de autorități în cazul fetei de 11 ani care a fugit de acasă și a lăsat un bilet de adio

Fata de 11 ani din Bălteni care a fugit de acasă și a lăsat un bilet de adio pentru a-și determina mama să se întoarcă la domiciliu va rămâne în grija tatălui său, la fel ca și ceilalți doi frați ai săi, de doi și opt ani. Specialiștii Direcției pentru Protecția Copilului au apreciat, în urma anchetei desfășurată, că nu există o situație de risc pentru cei trei frați care să impună separarea de mediul familial.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui nu a luat nicio măsură specială de protecție în cazul fetei de 11 ani care, în urmă cu două nopți, a fugit de acasă, lăsând un bilet de adio în care transmitea părinților că vor plânge la înmormântarea sa. Aceeași decizie a fost luată și pentru cei doi frați ai săi, de doi și opt ani, toți trei copii aflându-se în prezent doar în îngrijirea tatălui lor după ce mama a plecat ce acasă în urmă cu zece zile pe motiv că nu se mai înțelege cu soțul său.

Cazul este în evaluare în prezent. Însă, din ceea ce se conturează, nu se impune separarea copiilor de mediul familial întrucât nu este o situație de risc. Specialiștii noștri nu au constatat vreun abuz fizic sau emoțional din partea tatălui minorilor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Prin gestul său de a fugit de acasă și a lăsa acel mesaj în biletul de adio, copila a încercat, din ceea ce au constatat evaluatorii din acest caz, să o determine pe mama sa să revină acasă. Între timp, autoritățile au luat legătura cu femeia, aflată acum în Republica Moldova, în vederea unei întrevederi cu reprezentanții DGASPC Vaslui.

Copila de 11 ani a fost găsită, miercuri la prânz, după 13 ore de căutări desfășurate de peste o sută de polițiști, jandarmi, pompieri și localnici. Fata se afla în curtea unei locuințe din satul Bălteni Deal, învecinat cu localitatea sa de domiciliu, atunci când a fost observată de către doi polițiști. Pe timpul nopții, ea dormit într-o locuință părăsită de la marginea aceluiași sat. Copila era foarte speriată atunci când a fost găsită, precum și flămândă și deshidratată. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Egalitate între Iohannis și Dăncilă într-o secție de votare din Vaslui care a funcționat doar pentru o garsonieră

Principalii contracandidați la alegerile președințiale, ...

Peste 100 de pacienți internați la Spitalul „Elena Beldiman” au solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul de vot

Pacienții Spitalului „Elena Beldiman” din ...

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: