Home / Invatamant / Luana, Lorena, Paula și Ioana – alte șefe de promoție cu care Bârladul se mândrește

Luana, Lorena, Paula și Ioana – alte șefe de promoție cu care Bârladul se mândrește

de Mihaela NICULESCU

Doi șefi de promoție a dat în acest an Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din Bârlad. Sunt două fete, pe cât de frumoase, pe atât de bune la învățătură.

Luana Miruna Bicher și Lorena Maria Pavel sunt cele două șefe de promoție ale școlii, care au încheiat gimnaziul cu media generală 9.99. Ambele au fost colege în aceeași clasă, a VIII-a B și, ca toate șefele de promoție, au avut rezultate foarte bune la toate obiectele. Au participat la olimpiadele de matematică și limbă română, iar diriginta lor, Ionela Robu, are numai cuvinte frumoase la adresa lor: E o mândrie pentru școală, dar și pentru mine, ca dirigintă, să am la clasă două șefe de promoție. Sunt niște fete minunate. Lorena a avut media 10.00 timp de doi ani, iar Miruna trei ani a reușit să obțină nota 10.00. Miruna a reușit anul trecut și anul acesta să se califice la Olimpiada Națională de cultură civică. Nu știu deocamdată pe ce drum vor să meargă după liceu, dar sunt convinsă că vor reuși ceea ce își propun”, ne-a mărturisit Ionela Robu, diriginta șefelor de promoție.

Cele două eleve eminente ale Școlii „George Tutoveanu” au ales să învețe la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, Miruna Bicher la secția Științele naturii, iar Lorena Pavel la profilul Matematică – Informatică.

Cu toate că a învățat într-o școală dintr-un cartier mărginaș, Paula Maradin a demonstrat că dacă există voință totul devine posibil. Paula a fost declarată șefa de promoție a școlii „Victor Ion Popa”, obținând în toți anii de gimnaziu media generală 9.62. Ambițioasă și sigură pe ea, s-a implicat în activități școlare și extrașcolare. Are un deosebit simț artistic și iubește foarte mult literatura, dragostea pentru aceasta fiindu-i insuflată de profesoara ei de limba română, Andreea Briciu.

În cei patru ani de gimnaziu a participat la concursuri regionale și naționale, obținând rezultate foarte bune. Anul acesta, a luat locul întâi la concursul național COMPER la Limba și literatura română, dar și premiul doi la concursul național „George Tutoveanu”, secția Creație literară. Paula a ales să urmeze filologia la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”.

Cu o medie generală de 9.11, Ioana Borcea a obținut titlul de șefă de promoție a Școlii „Principesa Elena Bibescu”. Aceasta s-a hotărât să urmeze profilul Științe Sociale la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și spune că i-ar plăcea să devină asistentă medicală, dar nu se știe până la urmă pe ce drum va merge după liceu. Cu siguranță, toți șefii de promoție de la școlile bârlădene vor merge pe un drum luminos și vor reuși să devină buni profesioniști în domeniile pe care le vor alege. Și poate că unii se vor decide să rămână în țară.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: