Home / Sport / Șase gimnaste italience vin la Bârlad pentru un schimb de experiență

Șase gimnaste italience vin la Bârlad pentru un schimb de experiență

Echipa reprezentativă a asociației G&A Academy din Torino, constituită din șase sportive și antrenoarea Alina Pascariu, fostă gimnastă a CSS Bârlad, care în prezent antrenează în Italia, vor fi la Bârlad în perioada 20 – 29 iunie.

Acestea vin la Bârlad datorită proiectului educațional internațional “Acces la succes”, derulat de CSS Bârlad, în cadrul căruia secția de gimnastică va organiza un schimb de experiență – antrenamente comune și mai multe activități extrașcolare cu o echipă din Italia.

Proiectul va avea ca parteneri I.S.J. Vaslui, CSM Onești, Federația Română de Gimnastica și Asociația Județeana de Gimnastica Vaslui.

“Proiectul în cauză se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, din luna martie până în luna august. Am făcut anterior selecții pe criterii de vârstă și am încheiat contractele de colaborare. De asemenea am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a le oferi condiții optime oaspeților noștri. În zilele în care gimnastele italiene vor fi la Bârlad vom avea antrenamente în comun în sala de gimnastică, dar și activități extrașcolare. Vor merge la piscină unde vor învăța să înoate, vom vizita Grădina Zoologică, vom face fitness, zumba în aer liber. Vom avea o serie de activități deosebite în cadrul acestui proiect și sperăm ca toți cei implicați să se simtă bine. Participăm astăzi la Cupa Petrom la Izvorani și după ce ne întoarcem ne vom ocupa exclusiv de venirea celor din Italia. Este primul an în care Alina Pascariu colaborează astfel cu noi, însă ne dorim să reușim să facem un proiect pe termen lung”, a declarat pentru Est News Ana Maria Iordache, șefa catedrei de gimnastică de la CSS Bârlad. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: